Sider

27.1.18

Larkspur. Et kæmpe hit til buketter.

Den et årige Sommer Ridderspore. I sommeren 2017 dyrkede jeg næsten alle de farver der findes på markedet, med få undtagelser.


De klarede sig rigtigt godt, vejret taget i betragtning. Det eneste minus var meldug i slutningen af sommeren. Om det skyldes den megen regn vi fik, eller at sorten har den tendens, er jeg ikke klar over.

Larkspur MIX - Sommer Ridderspore


Det er en af de sommerblomster, som kan startes tidligt, da den tåler en del kulde. Jeg sår fra starten af marts og efter spiring sættes den i drivhus, hvor den udvikler sig fint frem til udplantning. Frøene bør sås i individuelle celler/potter da den ikke er vild med for meget forstyrrelse af rodnettet. Enten det eller også skal den prikles i individuelle potter når den har 2-3 blade og knap så stort et rodnet.

Larkspur Summer Clouds - Sommer Ridderspore


Jeg har hørt rygter om at den kan sås i efteråret for meget tidlig blomstring, og plantes på friland, eller stå i koldt drivhus vinteren over. Det har jeg ikke mod til at forsøge mig med, for hvis vi får vi en kold vinter med minus 15-20 grader tror jeg ganske enkelt ikke den vil klare sig. Det står dog hen i det uvisse om jeg nu også har ret i min antagelse.

Larkspur 'Sublime Bright Pink' - Sommer RiddersporeLarkspur er god i buketter og holder godt i vaser. Stilkene høstes når 1/3 af blomsterne er sprunget ud, lige som de fleste andre sommerblomster med spir. På samme måde som med Digitalis er det en god ide med timing, så den mest overdådige blomstring ikke er midt i sommerferien, hvor der ikke sker så meget andet en indtagelse af grill mad, kold vin og is til dessert.

Larkspur 'Frosted Skies' - Sommer RiddersporeFra frøsåning til første høst af blomster går der ca. fire måneder. Da det er en af de populære snitblomster, er det en god ide at så over flere gang, for eksempel med 2-4 ugers mellemrum fra marts og senest først i juni. Frøene spirer hurtigere hvis de får en uge med kulde. De kan evt.lægges i køleskab i lidt fugtigt sand.

Larkspur Pink Foam - Sommer Ridderspore


Jeg plukkede nogle ind til tørring i sommeren - hang store bundter i kælderen hvor der er varmt og tørt. Farverne er smukke og holdbare, og rigtigt fine i buketter sammen med andre tørrede blomster i vinteren.

Larkspur 'Sublime White' - Sommer RiddersporeHvis du er fan af romantiske buketter, kan Larkspur anbefales, så rigtig god fornøjelse med frøsåningen.

NB: Blandingerne er 'hånd-blandede' af mig. Og farverne ligeligt fordelt som de ses på billederne. Frøene er fra forhandler, så du får hvad du ser :)


Kh. Susanne.

7 kommentarer:

 1. Hej Susanne
  Jeg har ridderspore af frø fra en veninde, som er sået af en anden veninde, så de er noget helt særligt. Jeg har plantet dem mellem mine roser, der står de fint. Faktisk står de grønne nu, mon du behøver være bekymret for 15-20 minusgrader, vi har jo ingen vinter mere. Sneglene elsker i øvrigt ridderspore.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Det er Colsolida Larkspur jeg har omtalt. Den et årige :)
   Staude Ridderspore er en helt anden snak. Den tåler nemlig det hele - Er som du nævner, sneglenes favoritter :(

   kh. Susanne

   Slet
 2. Planter, der kan startes tidligt, er altid fristende. Kan man lide at så, går man jo og tripper for at komme i gang her om vinteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig rigtig Marie.
   Det er en god ide at starte de frø som kan klare kulden i drivhuset nu, for så er det overstået. Der skal jo sås i store mængder hos mig i år :)
   Kh Susanne

   Slet
 3. En sommer ridderspore - Larkspur. Helt ny snak for mig, troede kun der fandtes stauderidderspore, som jeg først lige er begyndt at få ind i haven. Hmmm... nye fristelser kan jeg mærke!! ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er også fon i krukker Jette. I det tilfælde vil jeg anbefale Limelight serien. De er kompakte og bliver ca. 60 cm høje :)
   (skal du ikke snart have noget mere have)? ;)

   kh. Susanne

   Slet
  2. he he.... det kunne være fristende, meeeen.... ;) ;)

   Slet