Sider

9.5.12

Geranium Bohemicum på afveje

Denne smuksak havde jeg helt glemt. I dag fik jeg øje på den i et tilgroet krat. Hvordan den er havnet der, må guderne vide. Jeg har haft den i haven for 3 år siden. Nu spekulere jeg på hvorfor jeg ikke har sået den i år og på hvordan den kan frøså sig selv efter så lang tid og ovenikøbet meget langt væk fra det bed den har stået i??
Geranium Bohemicum er ikke vinterhårdfør, men skal betragtes som en sommerblomst. Den sås i vinter halvåret,  fra jan/feb. Plantes ud i foråret og blomstre samme år. 


Sørme om ikke de første Akelejer har vist sig. Dejligt, for det betyder 'rigtigt' forår :O)22 kommentarer:

 1. Hvor der den dog sød den nederste med skørt på. Får mig til at tænke på Klokkeblomst, du ved hende fra Peter Pan.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente. Det er en selvsået Akeleje. Jeg skal rundt og grave op og plante i grupper, for der er rigtig mange spændende der har sået sig selv :O)

   Slet
 2. Blomsterfrøenes veje er uransagelige. Her i haven kommer der en haveklinte ca hver tredje år, og jeg kan slet ikke huske, hvornår jeg plantede den første plante.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie. Det samme sker hos mig. Planter jeg har haft for 3-5 år tlbage dukker pludselig op på stier og andre mærkelige steder :O)Det er altså hyggeligt.

   Slet
 3. Dejlig overraskelse - den geranium havde jeg helt glemt. Havde den også i haven engang. Men hvad havde jeg ikke af geranier...

  Smukke akelejer - bliver (igen) mere og mere glad for dem.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marlene.

   Jeg tror jeg har glemt den fordi den ikke er hårdfør!

   Jeg er blevet helt 'skudt' i akelejer. I år har jeg sået 11 forskellige sorter, ud over dem jeg har i forvejen :O)(prikle, potte, potte og plante ;O)

   Slet
 4. Det er jo lige netop grunden til at jeg så småt er ved at lære hvordan spirerne ser ud, jeg skulle jo nødigt vælte noget omkuld som kan blive skønt.

  Jeg satte akelejer sidste år, og det ser også ud som om de har frøsået sig villigt, så jeg er glad. Nu er jeg blot spændt på om farverne holder.

  Mine Susanne-gyldenlak har det godt og jeg håber snart de kan komme ud i bedene. Er dog lidt forsigtig endnu...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej fri *Fnis* ;O)
   Hvor spændende med Gyldenlak. De er nu ikke så sarte. De skal bare lige hærdes af, ud et par timer i nogle dage for til sidst at blive ude. Jeg er spændt på farven??

   Slet
 5. Sikke da en dejlig Geranium :-D Se der lærte jeg lige noget nyt igen. Jeg var nemlig ikke klar over, at der også fandtes 1 årige. Jeg troede kun de fandtes som stauder.
  Akelejer kan man ikke få for mange af. Jeg Æææælsker Akelejer. De er så spændende med deres fantastiske farvekombinationer, små og store sporer.
  Og dine smuksakker er da heller ikke til at stå for :-D
  Når det lige bliver tørvejr her vil jeg ud og se, hvordan det går med mine Akelejer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - Marianne man kan faktisk godt få for mange Akelejer. Hvis man ikke passer på invadere de hele haven og skal graves op hvis de bliver for store :O)Jeg fjerner de fleste frøstande inden de sår sig selv.

   Der findes flere forskellige Geranier som vi i dk. betragter som 1 årige. Jeg syntes jeg så at Marlene (Staudefeen) har nogle i år?

   Slet
 6. Alene navnet på storkenæben "Boheme...." siger vel noget om, at den kommer, hvor det passer den:) Hvor er den fin.

  Jeg er som de andre helt væk i den nederste akeleje.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan du da have ret i Ulla :O)

   Den er nemlig rigtig fin den Akeleje. Den har sået sig imellem et par sten, så nu skal jeg grave og flytte.

   Slet
 7. Det er altså så hyggeligt med de selvsåede, der dukker op hist & her. Det er også så morsomt med planter, der dukker op i haven igen efter flere års fravær.
  Ih, 11 sorter akelejer - spændende! Dem glæder jeg mig til at se. Jeg har endnu ikke sået akelejer, men har fundet frøene frem :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Lotte, og hvor finder jeg mange spændende planter lige i tiden.

   Hvis du er tålmodig kan du se mine Akelejer om 2-3 år!!
   Men dem jeg såede for 2 år siden kan du se på diverse plantemarkeder i år. De står med knopper, og jeg er SÅ spændt på at se hvor mange som vil bære det 'rigtige' navn :O)

   Slet
 8. Jeg er også så glad for akeljer - og glæder mig til at mine springer ude. Jeg er vist noget bagud - men der er så noget at glæde sig til.
  Jeg har besluttet at når jeg engang er færdig med at så i potter og børnehave-bedet, så tager jeg alle overskudsfrø og drysser ud over hele sommerhushaven i de vilde hjørner og så kan det blive lidt sjovt at se hvad der dukker op de næste par år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Berit.
   De 2 akelejer jeg har vist er langt fremme. Alle de andre står kun med knop, men jeg håber de viser sin pragt i løbet af de næste uger :O)

   Det er spændende med selv såede Akelejer. Jeg vil dog sige at de fleste af mine selv såede er lilla eller en fiset lyserød, og enkelte, (ikke fyldte) af en eller anden grund.

   Gerilla såning i egen have er vist ikke strafbart ;O)

   Slet
 9. Hej Susanne
  Hyggeligt at møde dig IRL i Vejle i dag. Tak for de billige blomster OG ikke mindst høstanemonerne. Jeg har simpelthen ikke fået varmen endnu. Hvad med dig ?? ;))
  Håber på bedre vejr i morgen så ALLE de mange planter vi fik købt, kan komme i jorden. Ellers må thermokedeldragten i brug :) Men først skal vi til Asperupgaard på fyn. Det skulle være alletiders smukke sted med masser af magnolier, tulipantræer og rododendroner. Glæder mig.
  Ha en dejlig weekend.
  Knus
  Lena

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej sweet Lene. Tak for sidst.
   Nu har jeg fået varmen - er blevet kold igen - og har fået varmen igen :O) Nu vil jeg altså have forår!

   Slet
 10. Naturen er så dejlig forunderlig - og indi mellem overraskende. kan godt forstå du er glad for fundet.....den er sørme sød ;=)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorthe. Jeg huskede slet ikke at den var så fin, for så havde jeg da sået den igen :O)

   Slet
 11. Jeg har også en et-årig geranium, som jeg desværre ikke har set noget til endnu i år. Men jeg håber den har selvsået sig et eller andet sted, for jeg har ikke taget nogle af den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helga.
   Jeg har frø af Bohemicum. Bare sig til :O)

   Slet