Sider

8.5.12

Uden at røre en finger

Der er så meget at berette omkring mine have sysler lige nu. Så meget at det ikke bliver til noget, fordi jeg ikke kan beslutte hvad der er mest interessant :)


Det der optager mig mest og som jeg bliver vildt begejstret for, er noget af det der dukker op som små overraskelser. 


Det der sår sig selv og ikke ligner noget af det jeg har i forvejen. Det får mine hjerneceller til at arbejde. Hvad er ophavet? Hvilken blomst/sorter har krydset for at fremkomme med disse eksemplarer?


Her er det en bordeaux farvet primula med orange center. Den har jeg ikke noget med at gøre! Jeg har dog en helt mørkbladet primula med bordeaux farvede blomster, men denne her har helt lysegrønne blade! Blomster stængelen er rødlig. Den syntes jeg er altså er rigtig fint :o)


En creme farvet Primula. Jeg har ingen creme farvede primulaer?? Hvordan den er opstået aner jeg ikke, men den er rigtig sød. På billedet ser den nok hvid ud. Lyset var ikke så godt til at tage billeder i dag.

Nu har jeg så også en undskyldning for ikke at være så hidsig med lugningen ;o)

7 kommentarer:

 1. Man kan nu godt ane at den er cremefarvet. Hos mig er det vildfarne tulipaner. Altså farver som jeg vitterlig aldrig har sat! Primulaer har jeg ikke så mange af. De vil ikke så gerne overleve hos mig. Det må være min jord.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente.

   Primula vil helst stå i skygge og fugtig jord. Jeg har 2 haver. En med sandjord og en med lerjord. I begge haver sørger jeg for at plante dem skyggefuldt, og vande hvis jorden bliver tør. De trives fint begge steder :O)

   Slet
 2. Neeej, hvor er den fin den mørke Primula :-D
  Lækker farvekombination.
  Det er altså spændende som naturen leger med farvepaletten.
  Primulaer vil heller ikke trives her, altså indendørs ;-D ha ha... men jeg køber dem troligt hvert forår alligevel. Næste år bliver de plantet ud i haven når de begynder at se triste ud. Så må de gro eller lade være :-D Men Primulaer må der til.

  Marianne :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne.
   Prøv med have Primula. De tåler noget mere end dem du køber i supermarkederne i februar :O)

   Slet
 3. Ih, jeg elsker primulaer og jeg elsker små frøsåede overraskelser, der dukker op i bedene. Jeg er heller ikke hidsig med lugningen, men venter og ser, hvad der er på vej. I dag opdagede jeg f.eks. en masse bittesmå spirer fra en pink etageprimula, som jeg købte i en åben have sidste år, men som ikke klarede vinteren hos mig. Dejligt at der nu er små efterkommere på vej :)

  SvarSlet
 4. Ja når man ikke luger for godt(kun det man ved er ukrudt) så dukker der dejlige overraskelser op i form af selvsået blandinger det er jeg også vild med , og det er jo mange planter der gør sådan.Og tit gror de bedre der hvor de selv kommer end der hvor vi planter dem.

  Hilsen helle

  SvarSlet