Sider

12.1.12

År 2012. Miraklernes tid

Mon ikke vi er en del der begynder at få forårskuller? Ikke mindst på grund af den milde vinter med solskins dage og fuglekvidder. Jeg skal lægge en dæmper på mig selv for ikke at eksplodere i have aktivitet, for jeg ved jo at vinteren måske ligger på lur med snestorm og kulde og at den kan bryde ud i lys lue når som helst. Måske slipper vi, men jeg har stadig min tvivl. Derfor holder jeg stand lidt endnu – men ikke mange uger J
En runde i haven viser at naturen er lidt mere modig end mig. Flere steder er der oven i købet små mirakler og uhørte fænomener i overfladen.
Som hos mange af jer andre er mine påskeklokker på spring og klar til at folde sig ud.
Hvidløgene der er sat i oktober er vokset rigtig meget i vinterens løb. Jeg ærgrer mig over at jeg ikke satte nogle flere. Mit forråd af hvidløg fra 2011 er allerede sluppet op.
Sommer blomsten Løvemund står flot og grøn. Den skal klippes tilbage så snart jeg er sikker på at vi ikke får mere vinter. Måske skal jeg så slet ikke så den i år, bort set fra en speciel sort jeg har frø af.
Og så er der Rudbeckia Hirta. Spær lige øjnene op. Den har sat små blomster i de nye skud ved jordoverfladen. Læs mere Her

Vi er altså kun midt i januar, men de har tydeligvis travlt med at vise sin kraft og pragt, og det kan vist kun gå for langsomt. Her er et skud lige til at plukke.

Historierne om Rudbeckia er vist ikke færdigskrevet endnu J

23 kommentarer:

 1. Niepotrzebnie chyba już przyroda się budzi, a co będzie jak przyjdą mrozy :-(. Pozdrawiam.

  Unødvendigt medmindre de allerede er naturen er opvågnen, og hvad der vil komme som kold :-(. Yours.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nop ingen vinter tak :O) Og tak for kommentaren

   Slet
 2. Ja jeg er også ved at få forårskuller. Jeg tænker konstant på have/planter, jeg drømmer sågar om planter, havearbejde eller værst; jeg "skriver" blogindlæg!!!.... i mine drømme altså, så jeg er helt udmattet om morgenen når jeg står op.
  Så det ender nok med, at når havesæsonen endelig starter, så trænger jeg til ferie ;-D

  Planterne og fuglene, i hvertfald her i haven, mener det er forår.
  Planterne pipler op af jorden. Og når solen skinner er der en lystig pippen og kvidren fra hækkene, hvor de plejer at have reder. De der Rudbeckia ser altså dejlige ud. (Tror min gul-forskrækkelse er ved at gå over??)
  Havehilsner fra Marianne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne. Det er sundt med forårskuller og grønne drømme. Vi glæder os til dine drømme om blogskriveri bliver til virkelighed ;O)

   Rudbeckia er blevet endnu aet af mine ynglingsplanter

   Slet
 3. Ps. Jeg har været ude og smide en masse Morgenfruefrø, i vores "vildnæs". Det bliver spændende at se om de kommer op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mine morgenfruer jeg smed i krukker for nogle uger siden er begyndt at spire

   Slet
  2. Ej hvor vildt. Jeg fik jo ikke smidt frø dengang du skrev om din "landeplage", for jeg lagde mig syg, og er faktisk først blevet frisk nu. Men der er ikke gået en dag uden jeg har tænkt på det. Jeg skal have smidt nogle flere frø, for jeg har nogle steder, skvalderkålen husérer, (og hvor jeg i første omgang har opgivet at få bugt med den) Men det vil sikkert se godt ud hvis jeg kan få nogle farver i det stykke kunne jeg forestille mig.

   Slet
 4. Det kribler også i fingrene hos mig. Men jeg prøver at være standhaftig ;-)
  Mine løvemund står også med mange grønne blade. Jeg har gjort mig de samme tanker angående såning i år. Det kan være det ikke bliver nødvendigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver spændende med Løvemund. Jeg har ikke oplevet så mange der overlevede før, så det bliver lidt af et eksperiment.

   Slet
 5. I weekenden var jeg faktisk lige så forvirret som planterne. Efter at have spist årets første frokost ude i haven, var det lidt svært at forestille sig, at det ikke lige straks blev endnu varmere og frodigere :-)

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ind i mellem kigger jeg også lige i kalenderen og kniber mig i armen :O)

   Slet
 6. Ja, det er helt tosset derude, og dejligt :-) Men du har ret, vi skal holde os i skindet lidt endnu med det meste. Men heldigvis kan vi jo godt nyde det lige så tosset vi vil :-)
  Duerne parrede sig ude i min have idag, da grinede jeg godt nok. Tænkte at de måske ved et eller andet mere end os :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det med duerne lyder interessant! Skal vi sætte vores lid til de vise duer? Men under alle omstændigheder er det jo ikke klogt at så for tidligt på grund af det manglende lys, men grave og luge kan man jo godt ;O)

   Slet
 7. Som du skriver kan vinteren komme hvornår det skal være, jeg håber dog den bliver langt væk i år.
  Jeg glæder mig over hver dag uden rigtig vintervejr, og om få dage er vi i følge kalenderen halvvejs gennnem vintermånederne, altså kan vinteren næsten ikke nå at blive så lang og sej som de sidste par år :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret Vivi. Det er en trøst at hvis vinteren kommer vare den nok ikke så længe.
   Et eller andet sted venter jeg på at der bliver hvidt derude, for det er jeg vand til. Men jeg er ikke sikker dette år....

   Slet
 8. Ja, det er da vist miraklernes tid. Faktisk tænkte jeg lige det samme igår mht. løvemunden - at jeg måske ikke skulle så den i år (jeg får dog frøplanter af min mor), for de står fine og grønne med en del knopper, og den store løvemund busk, jeg har i drivhuset, har nu fine blomster :-)

  Kh. marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marlene.
   Med hensyn til løvemund, ville du så skære dem tilbage eller bare lade dem stå? Jeg syntes at huske at de ikke blomstrer så meget hvis man lader dem stå, men er ikke sikker. Måske risikere jeg at klippe blomsteranlæg væk hvis jeg gør det??

   Det må nu være dejlig med blomstrende Løvemund i drivhuset!

   Slet
  2. Det har jeg faktisk ikke tænkt over, Susanne, men jeg tror måske, det vil være bedst at klippe dem halvt ned, så de skyder fra bladhjørnerne og bliver mere busket? De skal nok blomstre igen. Jeg får det dog næppe gjort ;-)

   De planter, jeg har i drivhuset, og som er flere år gamle, rører jeg aldrig ved, og de blomstrer fint hvert år. De opfører sig jo nok også som en staude....

   Kh. Marlene

   Slet
  3. Jeg vil prøve mig frem, og beskære ud fra min sjette/syvende sans, og så håb det bedste :O)

   Slet
 9. Ja det kribler også i fingrene hos mig, men mon ikke vi skal ha` lidt vinter. Jeg venter lidt og ser tiden an. Her er der endnu meget våd.
  Gode billeder.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror det er klogt at væbne sig med tålmodighed. man blover så skuffet hvis man sætter ting i gang for tidligt og det hele så går 'fløjten' på grund af dårlige vejrforhold.

   Slet
 10. Suk....ja Susanne det springer frem derude - helt utroligt. Jeg glæder mig til at hører mere til den der historie for den er først lige begyndt....og hvilken start ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 11. Hej Dorte. Du vil helt sikker høre mere om Rudbeckia. For den har pirret min nysgerrighed vildt og ud over alle grænser :O)

  SvarSlet