Sider

30.10.12

Squash


Vi er flere her i blog universet der har konstateret at, det ikke har været et godt squash år i år. Jeg har normalt et par planter som forsyner mig så rigeligt. Jeg er mest til de små baby squash, som jeg spiser rå i salat eller skære ud i stængler og bruger som snack, dybbet i humus med masser af hvidløg. Baby squash er simpelthen så sprøde, saftige og velsmagende. Ny høstede fra egne planter kan slet ikke sammenlignes med dem man kan købe i supermarkederne!I år har jeg fået foræret et par store squash som suplement, og dem bruger jeg i kager. Kogt, blød og smattet squash er noget af det værste jeg ved!


Denne kage bager jeg som regelen nogle stykker af ved denne tid, skære dem ud og kommer dem i fryseren.

Opskrift på squash kage.

200 g blødt smør
200 g økologisk rørsukker
3 æg
200 g hvedemel
2 tsk stødt kanel
2 tsk bagepulver
2 tsk vanillesukker
3-4 spsk kakao
300 g groftrevne squash
75 g hakkede valnøddekerner (eller blanding af forskellige nødder)
1½ dl rosiner
Rør smør med sukker. Kom æggene i. Vend Squash, rosiner og nødder i med en grydeske. Rør alle de tørre ingridienser i – også med grydeske.
Hæld dejen i springform, eller anden bageform.

Bagetid: Ca. 1 time ved 175°.


Ps. Hvis I var til blogtræf i Kolding i foråret, og smagte på en kage der ligner lidt, så var det denne. Den var bare med gulerødder i stedet for squash. ;)  

10 kommentarer:

 1. Åh ja squaskage er godt( tror ikke jeg smagte den i Kolding desvære) dengang vi havde køkken have og squas frøs jeg revet quash ned i afmålte portiner til squaskage :O)
  Hilsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle.
   Det er også en løsning med at fryse ned :O
   Så må vi se om jeg bager den igen til blogtræf 2013.

   Slet
 2. Mine squash slog fuldstændig fejl i år - har aldrig oplevet noget lignende! Jeg tror, de fik et kuldechok, de aldrig kom sig over, da de blev plantet ud primo juni, som var så kold, så kold. Hurra for kollega Torkild, der har haft succes med sine squash og rundhåndet har delt ud :)

  SvarSlet
 3. Nej det har ikke været et godt squash år. Havde ellers glædet mig til at lave lækre kager a la din eller tilsætte dem revet i en god bolledej. Men nej det blev ikke i år, som var det første år jeg prøvede dem.

  Vi må på den igen i den kommende sæson. Jeg har ihvertfald ikke opgivet på baggrund af et elendigt år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er med på squash-holdet næste år - Susanne ;O) og det kommer til at gå godt. Vi skal kvæle alt og alle i kager og boller - ja vi skal :O)

   Slet
 4. Mine squash blev spist af dræbersneglene.....så jeg ved ikke rigtigt om jeg orker igen. Med mindre man kan lade dem vokse op af et stativ, for sneglene klatrer ikke opad, så må jeg barrikadere hele vejen rundt. Jeg HADER snegle af et godt hjerte. Ingen jeg kendte fik squash i år.
  Men opskriften ser god ud, så jeg tager lige en kopi af den! Tak :0)

  SvarSlet
 5. Her sidder man så torsdag morgen og bliver rigtig lækkersulten. Squash er en af de planter, jeg gerne vil prøve i vores nye drivhus. Men måske den har det bedre på friland?

  Mange havehilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lotte.

   Denne sommer ville de sikkert ha givet mere hvis de stod i drivhus.
   De fylder godt, skal have godt med gødning og bestøves, hvis de skal give afkast. Jeg har altid haft mine på friland!

   Slet