Sider

12.2.12

Undskyld jeg forstyrrer søndags freden og have drømmene

Hvis du bruger Roundup i din have, ville det nok være en god ide at læse hvilke risiko du udsætter dig selv og dine omgivelser for  HER 

Billede otisarchives3's

Jeg har aldrig selv brugt ovenstående, men kender flere der siger - "jo jeg bruger lidt i indkørslen eller ved hække for at fjerne den grimme skvalderkål ....og mælkebøtterne.....og tidslerne".... osv. osv.


Nu handler det jo ikke om moral, rigtigt eller forkert, men om at det rent faktisk er mega farligt. Jeg stemmer for at Roundup skal væk fra hylderne i butikkerne. Så slipper vi nemlig for at skulle være 'den gode, den slemme eller den dårlige'.


Fortsat god søndag :O)


12 kommentarer:

 1. Hørt!
  Forbyd det gift, så kan ingen fristes til liiige at give indkørslen en tur.
  Men der bør også kigges nøje på landbruget - jeg undres tit over de "rene" marker......det er da helt unaturligt.
  Ingen jord forbliver bar eller monokulturel fra naturens side?
  Tak for forstyrrelsen ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle.
   Jeg må sige at jeg er noget bekymret for den tankeløshed vi ofte udviser overfor naturen fordi alt skal være så stylet og perfekt. Men samtidig er det også svært for os almindelige mennesker at 'vide' for vi har jo tillid til at det vi kan købe er ok!

   Slet
 2. Ingen tvivl om at noget, der kan slå ihjel, er farligt. Og nok specielt i haveejeres hænder, for landbruget overdoserer ikke deres sprøjtegifte. Det er både for dyrt og ineffektivt - giften virker bedst i korrekt mængde. Derimod kommer mange haveejere lige et skvæt ekstra gift i sprøjten. Ikke at landbruget er "uskyldige" - men det kræver en fælles holdningsændring og det eneste, der virker i sidste ende, er hvis alle vi forbrugere kun købte økologisk.... jeg prøver virkelig at vælge økologisk, men må indrømme at det kræver et brud med vanens magt. Står jeg over for en pose mel til 5,95 kr og en til 16,95 er det tit tegnebogen der råber højere end fornuften!

  SvarSlet
 3. Hej Anette. Jeg har før deltaget i debatter på nettet om brugen af sprøjtegift. Det positive om 'ukrudts bekæmpelse' i landbruget er at de skal have et certifikat, dvs. de har viden om det de håndterer. Og så kan vi almindelige mennesker ikke gøre andet end sætte vores lid til ansvarlighed fra alle implicerede.

  Vi har heldigvis den mulighed at dyrke så meget som muligt selv på en have venlig måde uden gift og diverse.

  Angående det med at købe økologisk, har jeg det lige som dig. Der er ting jeg simpelthen ikke har råd til. Det er jo en del af vores alle sammens virkelighed. Heldigvis er prisforskellen på økologiske vare ved at være på et plan så der ikke er så himmelråbende forskel fra det ikke økologisk dyrkede :O)

  Men til slut og i sidste ende handler det hele om omtanke, og det at vide hvad der rent faktisk foregår, så vi kan tage de valg og hensyn som er bedst for alles ve og vel.

  SvarSlet
 4. Jeg er helt enig.Brug ikke sprøjtegifte i din have.Vi kan sagtens klare os uden, og hvis indkørslen ikke kan se pæn ud uden brug af rounduo, så må man finde en anden løsning f.eks. en grøn indkørsel med sten i hjulsporene eller en ny belægning.
  Der findes også mange økologiske landmænd, som klarer sig uden brug af sprøjtegifte.
  Jeg køber faktisk en del økologiske varer i supermakedet eller i gårdbutikker. Priserne er blevet til at komme i nærheden af på mange varer, så man godt købe økologisk lamgt hen ad vejen.

  SvarSlet
 5. Så BRA att du tar upp detta viktiga ämne. Round Up är inte ofarligt som många tror och jag förstår inte varför det ska säljas över huvud taget.

  Kram

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anna. Ja det er underligt at det bliver solgt når nu det nu er så giftigt og farligt for miljø som det er. Det står i butikkerne og ser så uskyldigt ud, sammen med alt andet gift og stads.

   Men under alle omstændigheder er økologi, og kompostering ved at vinde indpas, og rigtig mange mennesker har et sundt forhold til havebrug :O)

   Slet
 6. Ja, jeg håndluger alt væk og hvis man lige er lidt grundig i foråret, så kommer det ikke så meget resten af sommerne. Gødningen jeg bruger er også organisk og vi samler regnvand til vanding. Jeg syntes bestemt vi skal minimere det vi udsætter naturen for. Det der kan klares på andre måder, bør klares på den mindst skadelige måde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Samme her, og jeg lever fint med skvalderkål og mælkebøtter :O)

   Slet
 7. Jeg er bange for at bruge nogen form for gift, ja selv musegift. Jeg vil hellere have en musefælde. Jeg nyder at hakke og luge og pyt da med, at der er ukrudt hist og pist. Bare min mening.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja pyt - jeg tager det heller ikke så tungt at jeg føler det er nødvendigt at udrydde med andet end mine 2 arme :O)

   Slet