Sider

7.2.12

Slip din så-trang fri


Minus 17 grader i nat. ”Same shXX as last year”!! L
Det kommer nok også til at koste mig en del planter dette år, men man skal ikke græde over spildt mælk eller tabte planter – siges der!

Jeg kan se at mange allerede er gået i gang med at så stauder. Jeg holder igen, for alt for mange gange har jeg ikke kunnet styre min lyst til at så på dette tidspunkt, og det har sin pris. Ranglede spire og pladsmangel.

Og så er det ikke helt sandt. Jeg har sået bladgrønt i vinduskarmen. Det skal i salat skålen eller på sandwich og nydes i fulde drag inden længe. Jeg har lavet en blanding af forskellige frø fra orientalske grøntsager, rødbeder, spinat, radisser og salat. Det er sået tæt og så klipper jeg bare på samme måde som var det karse.....tror jeg nok?Ud over ovenstående har jeg sået ærter. Spirene kan også høstes grønne, og blandes i salaten.


 Så hvis du er en af dem der har abstinenser og længes efter at se grønne spirer kan dette måske dulme dine rystende hænder J

25 kommentarer:

 1. Ja jeg er også tit gået i gang for tidligt og kender godt den situation du beskriver. Dog er der en del stauder der kræver en kulde periode. Dem såede jeg allerede for en måned siden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kulde krævende er en helt anden snak :O) Dem sår jeg sent efterår og stiller enten i koldt drivhus eller ude - dækket med blade.

   Jeg har stakkevis af staudefrø som jeg går og kigger forelsket på - blandt andet de frø jeg købte af dig - men jeg venter.....og venter...og venter med at så dem ;O)

   Slet
 2. Jeg har bestemt TRANG til at så, men styrer mig også indtil videre. Men ingen tvivl om at jeg glæder mig som 'en hund efter kødben' til jeg endelig kan sætte gang i min såning af blogland frø. Nu har jeg læst flere der skriver at nogen frø har brug for en kuldeperiode, det må jeg så lige have undersøgt om nogen af mine har.

  Held og lykke med alle spirerne

  Klem Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Mette.
   Det kan måske hjælpe lidt at tænke på at de sent blomstrende stauder meget ofte skal have kulde. Men der er altid undtagelser! Julerosen der blomstrer tidligt er en af undtagelserne - den skal have kulde!!

   Anne Gine har lavet et blog indlæg om nogle af de frø der er kulde krævende. Prøv at se om det kan hjælpe :O)

   Slet
 3. Uha ja .....det hjalp lidt Susanne....og grønt er også godt for øjet ;0) Har lige sendt min mand i byen på vejen hjem fra arbejde efter så-og prikle muld nu vil jeg nemlig også finde min så-TANG frem ;0) *SMILER godmodigt*

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha ...ja der mangler et R i overskriften *grineikon*
   Tror lige jeg retter.....

   Håber din mand finder såjord. Jeg måtte rundt i byen flere steder i går. Fandt det hos jem&fix. De havde været så kloge at have det inde i butikken så jeg slap for at skulle tø det op :O)

   Slet
  2. SMILER

   Han fandt det i plantorama......her var det heller ikke frosset.....men jeg nåede desværre ikke at komme i gang i går - måske idag :0)

   Slet
  3. Jeg kan fortælle at det føles godt at klippe hul på en helt ny pose priklejord og komme i gang ;O)

   Slet
 4. De smager altså bare godt sådan nogle småspire. Vi var til Guldbryllup her i efteråret, hvor vi fik noget salat, hvor der bl.a. var en masse grønsagsspirer i. For det første er de meget dekorative (rødbedespire) også smager de godt.
  Men jeg er´startet med at så´ så småt. bl.a Hosta som jeg jo fik af dig :-D De er bare så nuttede de små.
  Også Akelejer, men der er det kun den ene bakke der er kommet op. Tror jeg vil prøve at stille dem ud i kulden (frøene har ellers været i køleskabet, men det er åbenbart ikke nok)
  Men jeg glæder mig SÅÅÅÅ meget til, at komme RIGTIG igang, med at så´ om en mdr´s tid.
  Havehilsner fra Marianne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne. Jeg glæder mig også til lidt varmere vejr.
   Jeg har lagt 'dine' chili frø til spiring og de er så småt på vej :O)

   Akeleje frø kan godt drille lidt, men du skal ikke give op. Jeg har haft akeleje frø der var 3 uger om at spire!

   Slet
 5. jeg skriger også efter at komme igang med såning i drivhuset, så jeg venter kun på at der for fanden snart kommer nogle plusgrader udenfor, så vi kan komme igang, ellers et udemærket indlæg du har fået skrevet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim
   Der er mildere vejr på vej....kan du mon vente til på lørdag? hehe....

   Slet
 6. Nu har jeg endelig fået mig en fin priklepind, - skal jeg så også ha' en SÅ-TANG, - det får da aldrig ende med alt det udstyr...;o)))
  (Sorry Susanne ;o)
  Det er altså frygtelig forvirrende med al den frøsnak, selv såede jeg igår akelejer (fra dig Susanne) og kæmpejernurt. Begge kuldekimere så den skulle vel være god nok. Rosenslyngen er sået fordi den er en sløv starter. Ellers har jeg også stået med alle de så-bakker og drønet ud og ind fra drivhuset... (nu er der frostfrit - nej nu er det IKKE frostfrit) så jeg forsøger også at tøjle min utålmodighed. Derudover har jeg 110 spørgsmål til professoren, - men dem får du på lørdag :o)

  Haveknus fra fru friis c",)

  SvarSlet
  Svar
  1. uhada...nu håber jeg altså at dine akelejer spirer, for ellers få jeg skylden ;O)

   Jeg skal nok tage de kloge briller med på lørdag (i håb om at kunne svare)

   Nu ligger jeg her på sofaen og hulker af grin over at opfordre folk til at slippe deres SÅ-TANG fri....og så ruller filmen om SÅ-TANG i lænker...og mig på en taler stol med knyttet næve FOR SÅ-TÆNGERNES BEFRIELSESFRONT....osv. osv. Åh hvor det giver varmen på sådan en kold tirsdag :O)

   Slet
  2. Der er altså ikke noget bedre end at hulke af grin over de billeder man kan danne i sit hoved... ;o)

   Slet
 7. Sikke da en god ide med spirer til salaten i vindueskarmen... tror det skal prøve én af dagene..... TAK for et skønt tip :-)
  Hilsen Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susan.
   Jeg syntes selv det er en god ide. Man få også brugt frø som har ligget et stykke tid, til et godt formål :O)

   Slet
 8. Har rester forskellige salatfrø liggende. Har aldrig tænkt over at så det inde i vindueskarmen, men det ender da vist med, at jeg skal til at så lidt, når du skriver sådan et indlæg ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi. Det er hyggeligt og godt at se de små spirer, og så er det sundt (tror jeg nok)?

   Slet
 9. Nå ja... jeg gik lige lidt amok hos dig og bestilte en stak frø... Desværre nåede jeg ikke at se så-tangen, men trangen kom godt nok over mig alligevel.

  Haveknus...

  SvarSlet
  Svar
  1. Man må gerne gå amok - især hvis man er glad bag efter ;O)

   Slet
 10. Uh det ser skisme godt ud :-)) Får lyst til at så i vindueskarmen.

  Jeg er ikke en af dem, der er begyndt at så - jo stauder i massevis, men de SKAL jo sås, så de får kulde (de fleste af dem) - det skader i hvert fald ikke, så de bliver altid sået inden jul :-)

  Kh. marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er hyggeligt med spire i vinduskarmen, især hvis de er spiselige, så gør det nemlig ikke noget at de 'rangler' lidt :O)

   Jeg har ikke sået ret meget i efteråret, men skal snart igen med frø som ikke er kulde krævende.

   Slet
 11. Jeg venter nu endnu lidt med at så.
  Jeg har dog fået så og priklejord hjem. Det er første gang jeg skal forsøge at så frø fra egne og andres planter, så jeg er spændt på om det vil lykkes.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Klogt at vente. Jeg tror det kommer til at gå fint med din frøsåning. Om ikke andet får du erfaring med at så, og det er en god ting ;O)

   Slet