Sider

9.12.11

Frøsåning af Geranier


Geranie frø er nok dem jeg sælger flest af, og jeg syntes selv det er sjovt at så Geranier. Geranier krydser og man kan ikke være helt sikker på hvad man får ud af de frø man sår. Men det kan altså også være rigtig spændende, skulle jeg hilse at sige J


Frøsåede geranier der overrasker J

Jeg har efterhånden oparbejdet en del erfaring ud i frø formering af Geranier da jeg har sået i hundredvis og de fleste er lykkes for mig.

Jeg gik helt i panik da jeg læste i Berits blog, at Lisbeth fra Countryliv mener at hun ikke lykkes med Geranie såning fordi hendes frø ikke har spiret. Så jeg bliver nød til at skrige højt her, at man ikke skal give op lige med det samme.

Små frøplanter  i foråret 2010. Alle sået i efteråret 2009

Jeg såede 5 store potter med Geranium frø for et par år siden, som først spirede i marts/april året efter. Jeg havde faktisk opgivet dem fordi der ikke skete noget det indeværende år. Men de spirede som sagt alle i foråret - året efter.
Jeg krydser fingre for at Lisbeth ikke har kasseret sine frø såede Geranier endnu!

Så dine Geranium frø i store potter nu, eller i sidst i januar og stil dem ud. De skal stå lidt beskyttet og evt. dækkes af blade. Glem alt om dem og bliv glædelig overrasket til foråret.

Så dem i store potter nu, stil dem ud. Stil dem beskyttet. Flyt dem i drivhus sidst i februar, så kan du komme i gang med at prikle og plante ud lidt tidligere.

Du kan også så inde til marts. Læg frøene i fugtigt sand i små poser og læg dem i køleskab 5-6 uger. Så dem herefter i potter. Du kan også så dem i små potter og stille dem i køleskab, hvis du har plads!

Frøsåede Geranium i efteråret 2009. I blomst sommer/sensommer 2010 (et år)

Frøsåede Geranium i sensommer/efterår 2009. I blomst sommer 2011 (to år)
 

5 kommentarer:

 1. ja jeg hører også til dem der syntes at geranium er nemme nok at så, jeg sår også altid efterår/vinter (ude. Jeg har jo købt fra af dig Susanne Irming:) dem glæder jeg mig til, de er sået.:) jeg har også lige fået en masse geranium frø hjem fra england, de skal sås i weekenden.... pøj pøj derude med såning af geranium, gi' ikke op. Anne Gine

  SvarSlet
 2. Hovsa. Dertil jeg da også prøve, selvom jeg faktisk har arvet endel. Måmåske affinde mig med, at jeg først kan så en masse om et år, når mine egne har sat frø.

  Takofre opmuntringen!
  Og god weekend, søde Susanne!

  Marianne
  DenHelbredende Have

  SvarSlet
 3. Anne Gine. Ja jeg har opdaget at du er lidt af en 'hard core' ud i frøsåning ;O)
  Hvis du har købt 'Solver Cloak' er det ikke nødvendig at kuldebehandl den sort....det ved du måske?

  Hej Marianne. Selv tak og god weekend til dig også :O)

  SvarSlet
 4. Rettelse; jeg mente Geranium 'Silver Cloak'

  SvarSlet
 5. Ja, geranier er normalt ikke svære at få til at lykkes. Men nogle kræver mere kulde end andre. Jeg har slet ikke tal på, hvor mange arter og sorter, jeg har sået gennem de sidste 12 år, men de fleste har dog fået lov til at selvså de sidste par år - har ikke taget frø af dem.

  Smukke billeder, du viser :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet