Sider

10.6.11

Digitalis

Jeg klør mig lidt i håret i år. Jeg plejer at have selvsåede Digitalis i forskellige nuancer. I år har jeg rigtigt mange hvide og enkelte rosa/pink farvede.

Jeg elsker Digitalis, og hos mig får de lov til at gro næsten over alt, med få undtagelser. Jeg luger dem væk, der har sået sig uheldigt. Dvs. der hvor de kan kvæle mindre stauder.

 Det kunne se ud til at jeg har fået luget de pink og rosa nuancer væk i år. Underligt for det plejer at være omvendt.Jeg kan sidde i timevis (måske lidt overdrevet – men mange minutter) og betragte humlebierne, når de smutter ud og ind af de store klokker.


YSusanne Irming

9 kommentarer:

 1. Digitalis er fantastiske - og heldigt for dig, at dine hvide også er ret skønne, når det nu tilsyneladende er dem, der har overtaget scenen i år :-)

  Jeg håber også at kunne oparbejde en større bestand i haven hen ad vejen - gerne i mange farver og nuancer :-)

  Ha' en dejlig dag!

  SvarSlet
 2. Jeg elsker også digitalis, der hører til én af mine yndlinge. Desværre får jeg ikke mange, der blomstrer i år, men dem fra sidste år har sået sig i vilden sky, så næste år får jeg et flor uden lige. Er nemlig i gang med at flytte småplanter rundt i hele haven :)

  SvarSlet
 3. Hej Signe. Det skulle ikke være noget problem - tværtimod. De selvsår når man vender ryggen til. Det gælder bare om ikke at være alt for hidsig med lugningen ( og det er skam ikke noget problem for mig ;O) )

  Hvorfor gør du ikke det Lotte?

  SvarSlet
 4. De er rigtigt flotte. Jeg har sået de første her i haven i år, så jeg glæder mig også til næste år, når de allesammen blomstrer :)

  SvarSlet
 5. Det må være fordi, der ikke var så mange, der såede sig selv sidste år, så de kan blomstre i år. Man skal jo så de to-årige som digitalis to år i træk for at sikre en bestand. Jeg fik jo først haven i 2009 og indførte digitalis på det tidspunkt. Jeg har et par stykker af en fin sort, der hedder 'Pam's Choice' - store, hvide fingerbøl med store mørkbordeaux pletter inden i.

  SvarSlet
 6. JOC; jo flere jo bedre. Som Lotte (Achillea) skriver, så så også nogle her sent på sommeren, så du har dem i år 2013 også :O)

  Lotte; nu er jeg med. Jeg havde glemt at du havde fået ny have for nylig :O)

  SvarSlet
 7. Ja, hvor er de smukke - jeg nyder også mine selvsåede. Hvor de kommer fra, ved jeg ikke, for jeg har ikke smidt frø ud :-)

  SvarSlet
 8. Det må være 'fugle-klatter' Marlene. :O)
  Jeg har en riddersporer - fyldt, som jeg har fået ind i haven på den måde. Når den er sprunget ud kommer den på bloggen, for den er helt fantastisk :O)...længe leve fugleklatter alle andre steder end på vinduerne!!

  SvarSlet
 9. Ja, det er det nok :-) Digitalis var en af de første, jeg såede i min tidligere have i Mårslet. Jeg var helt besat ved tanken om at få et flot af fingerbøl ;-)

  Glæder mig til at se riddersporen - den lyder spændende :-)

  SvarSlet