Sider

23.4.11

Efterlysning af plante navne - en ommer

Den have jeg har, har jeg overtaget for snart 10 år siden, den har tilhørt en ældre dame som havde tilknytning til england og jeg er blevet velsignet med en masse skønne planter. Haven er faktisk alt for stor til at jeg kan overkomme det hele, så halvdelen ligger vildt hen og ligner ...noget helt vildt J
Her går jeg ind imellem på opdagelse imellem skvalderkål, brændenælder og andre herlige gevækster. Det hænder nemlig at jeg finder noget jeg aldrig har set før, og det tager jeg vare på. Lidt lige som en skattejagt J
I går fandt jeg denne. Jeg så den også sidste år, og har holdt øjemed området, for jeg tror det er en meget ’fin’ lille ting!
Navn søges på denne Anemone?

Videre på min færd tidligt i morges fandt jeg så denne. Jeg er helt vild med bladene J Men tør jeg plante den ud i bedene?

Hvad hedder denne? og er den 'farlig? ;)

På forhånd tak for hjælpen. Og god weekend.

YSusanne Irming

11 kommentarer:

 1. Den skulle udgives igen. Vibik gjorde mig opmærksom på at kommentatformularen ikke fungerede. Det skulle virke nu?

  SvarSlet
 2. Hejsa, nu fungerer den :-)
  Ville blot skrive, at planten på det nederste billede er en guldnælde/Lamiastrum, en kraftigt voksende bunddækkende plante.

  SvarSlet
 3. Tak Vivik - og undskyld jeg kaldte dig Vibik :O)Er Lamiastrum en 'vilbasse' og svær at styre?

  Jeg ville nemlig gerne have den ind i bedene - selv om den har gule blomster!

  SvarSlet
 4. Hej Susanne
  Fin blog du holder dig
  Anemonen ligner en af Kirsten ( og hun har mange typer ala din ) Flotte og specielle
  http://www.thyboesminde.dk/group.asp?group=2&sort=&page=2

  SvarSlet
 5. Hej Ege. Hvor dejligt at høre nyt fra dig :O)
  Jeg har kigget dit link, 1000 tak - og den kunne minde om Anemone nemorosa 'Monstrosa'...Men alligevel syntes jeg at min har mere hvid i midten end den??

  Hvis jeg googler; picture of Anemone nemorosa 'Monstrosa'kommer der billeder af helt utroligt smukke Anemoner frem som jeg slet ikke anede eksisterede ... WAUV

  SvarSlet
 6. Jeg synes heller ikke, min Monstrosa er SÅ hvid i det. Men det er 'Bracteata Pleniflora' til gengæld, men den er lidt blålig i midten, så prøv at holde øje med, om din skulle være det, når den springer helt ud.

  I år har de fleste anemoner ellers bredt sig til et flot tæppe her hos mig - specielt Anemone nemorosa 'Virescens'. Har i øvrigt et indlæg liggende klar om de forskellige anemoner, jeg har i haven - det kommer på i morgen eller onsdag :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 7. Tænk at have så meget jord, at man ikke kan overkommet det, og særlig når man så samtidig bliver velsignet med gratis plantegaver. WAUW!!

  Ha' fortsat en dejlig påske Susanne :-D

  SvarSlet
 8. Hej Marlene. Jeg googlede lige dit forslag :O) Det bliver spændende at se om det kunne være 'Bracteata Pleniflora'. Jeg venter spændt på dit indlæg om Anemoner :O)

  Fru Bæk; jeg ville ønske at jeg havde flere hænder, var lidt stærkere og at døgnet havde 48 timer. Ind til da ser jeg igennem fingrene med alt det jeg ikke når. Kunsten må vel være at nyde haven uden at få stress over det man ikke kan overkomme - en diciplin der er lidt svær faktisk!

  SvarSlet
 9. Indlægget er lagt på i dag :-)

  Jeg synes nu også, at mine Monstrosa er ret hvide i det, kunne jeg se i dag.

  SvarSlet
 10. Guldnælde er svær at styre, så brug den kun som bunddække i dine mere vilde bede. Fin er den dog :)

  SvarSlet
 11. Hej Lotte :O)

  Så tror jeg bare at jeg lader den stå hvor den står, og besøger den af og til :O)

  SvarSlet