Sider

4.3.13

Frøsåning af diverse løg og purløg

Det kan enhver da finde ud af!


Så er det nok nu jeg skal krybe til korset og indrømme at, jeg faktisk har haft kvale med at få disse frø til at spire. Men så fandt jeg min helt egen måde at gøre det på, og her efter ’no problems’.

Jeg sår i små potter. Ca 10-15 frø i hver. Frøene lægges oven på fugtig så & prikle jord uden at dække med jord. Jeg lægger frøene helt tæt sammen, dækker med film indtil jeg kan se de små spire.


Potterne flyttes herefter ud i lyset og holdes fugtige med en forstøver. Er jeg væk for længe af gangen, dækker jeg igen de små potter med plast, da de ikke må tørre ud. Jeg prikler overhovedet ikke, men planter hele molevitten ud i haven, når foråret er godt i gang med varme og masser af fugle kvidder.


Når de små løgplanter er vokset, til kan man grave klumperne op og dele dem, for evt. at plante i rækker ude i bedene. De’ da nemt ik’?

Samme metode kan bruges til forårsløg, pibeløg og perleløg og kepaløg, men så er det 5-7 frø i hver potte. Det er en god ide at gå igang nu, for det er en af de urter som godt kan plantes ud selv om det ikke er så varmt om natten.
Frø af kinesisk purløg & pibeløg kan købes HER

12 kommentarer:

 1. Hej Susanne! Jo det lyder da nemt, så det trick vil jeg huske! Tak for det! Kan allerede se en kartoffelmad med nye kartofler og frisk purløg for mig. Uhm! KH Karin fra Blomsterlyst

  SvarSlet
  Svar
  1. Lyder godt - vi trænger til at spise grønt efter den lange vinter :O)

   Slet
 2. Det burde selv jeg kunne finde ud af :)

  SvarSlet
 3. Det vil jeg helt sikkert prøve - TAK !

  SvarSlet
 4. ups... jeg har lige dækket mine pibeløg-frø !!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det sker der nok ikke noget ved. Måske er de lidt længere om at spirer!

   Slet
 5. Smart metode, og ved du, at man faktisk kan gøre det samme med æblekerner. Der røg et par kerne ud af det æble, jeg spise. Dem lagde jeg op i en potte og glemte alt om dem. 1 uge efter var de små kerner begyndt at spire...jeg holdt nu ikke liv i dem.
  Jeg har ikke »tid« til at vente 20 år på at se sådanne æbler på træet, men det kan lade sig gøre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Næ - jeg planlægger nu heller ikke 20 år frem i tiden. Så er det mere sikkert at købe et halv voksent æble træ hvis man vil have æbler. Men en sjov tanke at man kan så æble træer :O)

   Slet
 6. Hej Susanne.Super ide.Det vil jeg da også lige prøve........det lyder da nemt.Tak for ideen.
  Og rigtig god dag Jette

  SvarSlet