Sider

8.3.13

Den sidste Dahlia


Jeg skal ikke have Dahlia, har jeg besluttet for længe siden. Men alligevel er der sneget sig et par stykker ind i haven.

Frø såede Dahlia
For nogle år siden såede jeg en lille portion 'Bishops Children', og det gik helt godt, bort set fra at det kun var en der fik de smukke mørke blade. Jeg har dem alle endnu, og har lige tjekket om de stadig var der. De ser fine og sunde ud, og om nogle få uger skal de plantes i potter, for senere at komme ud i haven.
Den sidste Dahlia - 'Zarco'
Jeg VIL ikke have flere, og jeg går langt uden om dem, for jeg har ikke plads til at opbevare dem om vinteren. Sidste år faldt jeg alligevel for denne skønhed, så den blev føjet til min ’mimi’ samling. Og det er den sidste Dahlia jeg skal have ....tror jeg nok.

Knold fra Zarco
Nu håber jeg så bare på at den kan drives frem igen i år, for knolden ser noget sparsom ud.
Lidt utroligt, for planten var mega stor da jeg slæbte af med den fra planteskolen! Den har sikkert fået godt med ’altmuligtforvækst-kemikalier’............!

Hav en dejlig week end som starter om nogle få timer.

17 kommentarer:

 1. ja.. knolden ser ikke for go' ud ;(
  desværre ligner det en af de planter som er blevet pint / dopet til at vokse sig stor i en fart ;( og desværre kun holde til denne ene sommer :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim.
   Jeg har nu tænkt mig at proppe den i noget jord, tilføre lidt magi, og så se om jeg ikke kan få den frem i lyset alligevel.

   Slet
 2. Ja det er da en lidt skuffende knold, må man sig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - den gør mig lidt nervøs- det må jeg sige :O)

   Slet
 3. Hej Susanne.Ja! de dahlia er nu lidt besværlige........men meget kønne.
  Håber du får succes med de små,og rigtig god weekend til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Jette. Og i lige måde :O)

   Slet
 4. Øv øv øv - det er da bare rigtig irriterende nå du nu har haft prioriteret plads til at opbevare den. Men Dahlia ja dem giver jeg dig ret i, dem kan man IKKE undværre, det måtte jeg sande sidste år da ALLE mine knolde var gået til og jeg ikke nåede at købe nogle nye - hvor var der tomt i haven sidst på sommeren.
  God weekend.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anita.

   I år er du garanteret forberedt og udrustet til tænderne med Dahlia knolde....kan jeg læse i mellem linjerne :O)

   Slet
 5. Nøjagtig sådan så min Zarco også ud, da jeg tog den op i efteråret, hvor jeg også lavede et indlæg om den og hvor du svarede, at den måtte være stiklingeformeret. Det tror jeg, at du har ret i.
  Jeg har også overvintret den, men den er hos min forældre, så jeg aner ikke hvordan den ser ud nu.

  Vi må krydse fingre for, at Zarco har overlevet vinteren og er grovillig, når den kommer i jorden. Held og lykke med din :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror vi er ude i noget konspirations teori. Vi hedder begge Susanne. Vi køber en 'Zarco' som sætter en knold på størrelse med en indtørret svedske!! Mon ikke vi skal vende hver en sten vi møder på vores vej.....det lugter af et eller andet. Syntes du ikke? ;O)

   Vi krydser og trodser. Planter vores Dahlia og får den til at spire imod alle odds - Ja vi gør så!!

   Slet
 6. Jeg er også en af dem, der bestemt ikke kan undvære georginer:-)
  Jeg kan sagtens forstå, at man ikke altid har plads til at overvintre dem(og måske heller ikke lyst), der er trods alt lidt arbejde ved det. Men hvorfor så ikke bare betragte dem som sommerblomster, dem køber vi alligevel en del af og georginer er bestemt ikke særlig dyre i indkøb.
  Zarco er bare flot, den har jeg ikke, måske skulle jeg finde plads til en mere:-) Håber din magi virker.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej lene

   Det er nok den bedste måde at have Dahlia på, hvis man ikke har plads til opbevaring. Jeg syntes bare 'zarco' har så flot en farve, og ville gerne gense den her i sommer. Jeg håber på et miracel, ellers må jeg en tur på planteskolen igen ;O)

   Slet
 7. OM jeg kender det! Allerede da jeg flyttede herud for 3 år siden, sagde jeg; Ingen Dahliaér til mig, orker ikke at skulle grave op, og rense knolde om efteråret. + det med vinteropbevaringen.
  Og hvad har jeg så nu? Jo jeg vil skyde på jeg har vel, mellem 20-30 knolde (aner det faktisk ikke det præcise antal) som ligger i vores lille bitte minimale kælder, og fylder alt for meget ;-) Og for at det så ikke skal være løgn, har jeg også en kasse med svigerindens Dahliaknolde til at stå.
  Jeg orker dem ikke, men alligevel falder jeg over en i ny og næ som jeg bare MÅ eje. Sidste år havde jeg dem dog i potter, hvilket gjorde det meget nemmere da de skulle ind for vinteren. Men NU skal jeg altså heller ikke have flere.
  Ang. din knold så vil jeg sige; man skal ikke kimse af sådan nogle knolde, de kan se nok så små og tørre ud, men gro det gør de (for det meste) Jeg er lige som dig, de skal have en chance, så må de vise hvad de dur til, eller smides ud. Den er i øvrigt rigtig smuk din Zarco.
  Den første forårs hilsen fra Marianne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - 'must have' genet har ingen styr på, uanset hvad hjernen og fornuften siger.

   Jeg bliver helt positivt stemt over din tro på 'Zarco'. Det skal du få en lille stikling af den for, hvis den altså gider. Så får du måske også en lille indtørret svedske-knold du kan opbevare vinteren over ;O)

   Slet
  2. Ha ha ja så bliver det spændende Susanne om den viser grokraft ;-)

   Slet
 8. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 9. I'd like to thank you for the efforts you've put in penning this site.
  I аm hoping to see the samе high-gгаde
  blog posts by you lаteг on as well. Ιn fact, your creative writіng abilitіеs has insρіred mе tο get my vеry οwn blοg now ;)

  my site; www.blogbiznes.pl

  SvarSlet