Sider

5.1.13

Brogbladet Hjulkrone - Borage Variegated


På rundtur i haven i dag, fandt jeg en lille plante af den brogbladede Hjulkrone - Borage VariegatedSent efterår så jeg at den var begyndt at spire, men jeg havde ikke forventet at den havde overlevet frost og sne. Det bliver spændende at se om den klare resten af vinteren?

Lille plante i januar 2013
Jeg havde den i haven sidste år og blev ret begejstret for de gul-grønne blade og de smukke blå blomster. Oven i hatten var den omsværmet af honningbier og svirrer fluer dagen lang.

Hjulkrone i maj/juni 2012


Og så lige et forsinket "GODT NYTÅR" :O)

7 kommentarer:

 1. Tak i lige måde :-)

  Jeg har den hvide hjulkrone i haven og overvejer den blå. Måske jeg skulle slå to fluer med et smæk og købe den blå med brogede blade. Synes hjulkronen er genial til at pynte på maden :-)

  SvarSlet
 2. Hej Susanne.
  Det er en fantastisk plante :)
  Blomsterne er også fine i is-terninger til en afkølet drink på en varm sommerdag ;O)
  Og jeg har først for nyligt fundet ud af at det er blomsterne man spiser. Jeg har tygget lidt på bladene, og syntes den var lidt 'opreklameret' og stikkende i munden! Og sådan bliver man klog af skade ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Thi hi - kan da godt forstå, at du syntes, den var opreklameret, når det var bladene du tyggede på. Synes endda at de stikker lidt på fingrene, når man griber om planten.

   Slet
 3. Jeg har den blå og har sået den hvide i sensommeren 2012. Det er en smuk plante og blomst, så måske skulle jeg også overje den brogetbladede.

  SvarSlet
  Svar
  1. De er imponerende, bliver kæmpe store. Og så står de frem til frosten og blomstre :O)

   Slet
 4. Smukke blade den har din hjulkrone. Jeg bruger blomsterne i salater og som pynt på kager.....det ser altså godt ud, de hvide sammen med jordbær og de blå i salatskålen sammen med grønne blade!

  SvarSlet
  Svar
  1. De hvide sammen med jordbær - det havde jeg slet ikke tænkt på. Tak for tippet Bente :O)

   Slet