Sider

2.7.12

Ridderspore i haven - Delphinium

Flotte Ridderspore

Jeg har en stor samling af Ridderspore i haven, som jeg samler frø af. De krydser, så resultatet er mangfoldighed i former og farver.Jeg har fået nogle helt vidunderligt eksemplarer ud af frøsåningen af mine frøblandinger af Delphinium MIX. du kan finde frøene i min webshop

Jeg spekulere altid på hvad der mon har været ind over af kryds. Mit bud er disse to. Men det er kun et gæt!

Green Twist
Ukendt navn?


Den fine lyseblå er en Ridderspore jeg har fundet i mellem fliserne. Sidste år nåede jeg knapt nok at se den i blomst inden jeg fik revet den om kuld med vandslangen. Jeg troede faktisk det var farvel og godnat med den. Den kom heldigvis fint tilbage i foråret. Roden stak et stykke op over flisen, så den blev hevet op og plantet i et bed.

Ud over at frøså  Ridderspore har jeg stiklingeformeret planter i foråret, og det gik godt. Jeg er helt sikker på at have en plante som vil kunne komme igennem vinteren. Nu behøves jeg ikke at bryde belægningen op for at få den ind i bedet. :O)

Dusky Maiden har jeg i to udgaver. En med sort midte og en med hvid midte.

Hvilken er mon den 'rigtige'?


15 kommentarer:

 1. Mums, hvor er de fine :) Jeg frøsåede et brev riddersporer her i foråret, men intet spirede. Sikket udmærket, for jeg tror nok, at sneglene er meget begejstrede for riddersporer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Så sandt. De er en af sneglenes favoritter :O(

   Slet
 2. Jeg prøvede for første gang at frøså riddersporer sidste sensommer - da frøene var modne. Og det blev en succes. Masser af små, der i potter overvintrede i drivhuset og nu står og blomstrer. Så den succes skal gentages i år.

  Og jo, sneglene elsker riddersporerne, så jeg er på evig jagt efter banditterne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg mener at de 'proffe' sår senest d. 25 august, for at kunne have dem i blomst til sommeren efter ;O)Og de små frøplanter er meget hårdføre.
   Sår man i starten af marts kommer de i blomst omkring september, så det kan også gå an :O)

   Slet
 3. ååååh så smukke - jeg MÅ have flere riddersporer - de er SÅ fine - elsker deres højde kombineret med overfloden af små men smukke blomster

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal du da bare have Mette. Oven over kan du lure hvordan de formeres. Nem at frøså ;O)

   Slet
 4. Gode billeder.
  Ridderspore er bare smukke.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
 5. de riddersporefrø jeg fik af dig, spirede aldrig øv. mine lilla gyldenlak spirede fint, og er nu plantet ud:) Anne Gine

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne Gine. Det må blive en ommer!(sender dig lige en mail)
   Blev dine gyldenlak lilla??

   Slet
  2. Tak for mail:) mine gyldelak er nu ikke så store endnu, tror nu også først de blomstre til næste år:) er det ikke Dusky Maiden med brun midte og Astolat med hvid midte?? Anne Gine

   Slet
 6. Den er sået som Dusky Maiden. Det skal jeg lige nærstudere :O)

  SvarSlet
 7. Hvor er de flotte de riddersporer....her i haven findes de ikke og DET er en stor fejl. Jeg må i gang med at frøså! Dusky Maiden er rigtig både med sort og hvid midte, men hvis jeg skulle vælge, så er det den med sort midte, der fanger øjet!

  SvarSlet
 8. De er bare vidunderlige dine Riddersporer, fantastiske farver! Dusky Maiden er jeg da også helt solgt til :-)
  Jeg har købt en ridderspore på torvet som er lavere og mere busket som har mange frøstande, så nu må jeg også prøve at så. Er det for sent på sommeren nu, at gøre det?
  Sommerhilsner
  Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rose.
   Ind i din have med Ridderspore :O)
   Vent 2-3 uger med at så. Så er det hverken for varmt eller for koldt, og de kan godt overleve vinteren.

   Slet