Sider

29.5.12

Jeg har sørme Iris germanica

Og de har også en lille historie...
For 4 år siden kom en veninde med en pose med Iris knolde - som jeg ikke aner noget om eller har haft den store interesse for. Jeg fik dem aldrig plantet, og da jeg endelig nåede frem til posen med knoldene, lugtede de fælt og råddent. De bliv smidt i et krat, så de kunne vedblive at være en del af 'fødekæden'. Og glemte var de.
Forrige år kom jeg forbi krattet inden det var helt groet til, og opdagede at knoldene levede i bedste velgående og havde sat fine små blade. Så  tænker jeg at, når de nu viser sådan en grokraft må det vel betyde at der er noget særligt ved dem?


De blev plantet uden at der skete noget særligt ud over at de fik blade! Andet år skete der heller ikke noget udover at de fik endnu flere og størrer blade. Jeg overvejede seriøst at smide dem op hvor de kom fra, for jeg kunne godt bruge pladsen til noget andet. Men i år...jøsses. Se hvad jeg var lige ved at gå glip af.
De seneste par dage har jeg haft jævnligt besøg i haven og alle måber over den smukke Iris som er omkring 80 c. høj og fyldt med store og smukke blomster :O) 


Jeg har også allerede byttet mig frem til et par i andre nuancer for der er masser af knolde at dele i efteråret. Så nu blev jeg også 'samler på Iris Germanica' freak :O)


Forresten har jeg også en rose med en historie der ligner lidt, men den kommer en anden dag ;O)


14 kommentarer:

 1. Sikke dog en grokraft! Det er en forunderlig verden - denne haveverden - og godt, at du delte heldet med os andre!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Den er vital og meget grovillig :O)

   Slet
 2. hmmm.... gad vide om veninden læser med her... ;o)

  Flot ser den ud og sikke et held at den fik lov til at blive i haven, - trods en hård barndom! :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fru Friis
   Jeg tror ikke hun læser med, og gør hun bliver hun sikkert glad :O)

   Slet
 3. Ja ikke altid man ved når man får guld. Nyd dem de er bare så skønne. Og husk og værdsætter når man får gode ting forærende

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ja - blomsterhat, det skal jeg nok ;O)

   Slet
 4. Sjov historie om din første Iris germanica - og vi ved jo at når der findes mange varianter af en blomst, så er der stor fare for at lidelsen "samlermani" indtræffer. God fornøjelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Man er jo lidt grådig - Berit. Aldrig er det nok - aldrig ;O)

   Slet
 5. Pyha, hvis du også skal til at samle på iris germanica, skal du da vist snart i gang med din tredje kolonihave for at få plads ... ;-) Smuk er den i hvert fald. Og så har iris germanica sådan en bedårende duft!

  SvarSlet
  Svar
  1. He he Lotte.
   jeg har faktisk planer i den retning ;O)

   Slet
 6. Det var en sød historie :)
  Er det forøvrigt ikke ofte sådan, at vi har en bestemt plante i haven i årevis, og pludselig "ser" vi den. Som det f.eks. er tilfældet for mig med Geum?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla :O)

   Det tror jeg du har ret i. Men der er også nogle år planterne står flottere end andre, samt at nogle af planterne skal etablere sig inden man rigtig lægger mærke til dem.

   Slet
 7. Hvor er den dog smuk.
  Godt du fik den tilbage i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha ja. Tænk sig hvis jeg ikke havde 'taget den ind i varmen' igen :O)

   Slet