Sider

10.3.12

Scabiosa


Frøsåning af Scabioser
Et årig Scabiose

Findes som et eller flerårig. De sås begge på samme måde. Et årige Skabiosa der sælges som sommerblomster sås inde fra marts/april prikles og plantes ud i maj, eller de sås på friland fra maj.

Den flerårige kan sås det meste af året, da frøplanterne er hårdføre både hvad kulde og tørke angår.Frøene er nemme at få til at spirer.

Jeg gør følgende:
Fylder potten/kassen med fint og fugtigt priklejord - fjerne store klumper eller planterester, og gør overfladen plan. Herefter stikker jeg frøene i jordoverfladen med den spidse ende ned. Vander med en forstøver, og drysser et tyndt lag siet priklejord over, og vander igen. Dækker med husholdningsfilm. Spirer i løbet af 8-10 dage.
 

10 kommentarer:

 1. Såede en blandt pose først på ugen og venter nu i spænding - hvis farverne bliver lige så lækre som dem du præsentere så er jeg lykkelig ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg sikker på de gør Dorthe. Jeg såede sommer blomsterne sidste år, og fandt ud af at de skal have støtte, da de bliver lange lømler og vælter på grund af de tunge blomster hoveder.

   Slet
 2. Ej jeg mangler at så scabiosaer men har sået violaer. Super du viser os som ikke har sået så meget før hvordan man gør, jeg har stillet mine i drivhuset da der er mangel på plads i vindueskarmene, tænker at det kan scabiosaerne også klare , fint trick med filmen når man er løbet tør for plante kasser med låg. Jeg har nok sået 30 forskellige frø i år og mangler meget endnu.

  hilsen Helle
  som får en vild have i år, hvor alle bare pletter er fyldt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle.

   Jeg skal også snart til at tage drivhuset i brug, og jeg er ikke rigtigt startet endnu. Spekulere på om mine vinduskarme krymper eller om jeg sår mere og mere :O)

   Ang. drivhus kan du jo dække med fiberdug i tilfælde af for kolde nætter.

   Slet
 3. Nej, det kan du næsten ikke være bekendt ;-)
  Jeg anede ikke, at der var så mange forskellige. Nu kom der lige en hel masse til ønskelisten :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg beklager Ina ;O)
   Den er så dejlig som snitblomst. I alle tre stadier - knop, blomst og frøstand.

   Slet
 4. Tak for dit indlæg.
  Jeg har kun 2 forskellige. Jeg vidste ikke, at der fandtes så mange forskellige.. Nu må jeg på kig efter nogen når der bliver plantebyttemarkeder.
  Ha` en god søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sommer blomsten scabiosa atropurpurea 'Mixture' har et væld af farver :O)

   Slet
 5. Ej hvor heldigt jeg lige fandt dette indlæg. Har været i gang i dag med at så, men lagde dem bare ovenpå jorden, fordi jeg ikke lige var sikker på what to do.... Skal da lige have stukket dem ordentlig i jorden i morgen !! Ih altså hvor er det dejligt med alle disse skønne haveblogs hvor man som nybegynder udi havekunsten kan lære en masse ting..
  VH
  Lena fra Håstrup

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene :O)

   Held og lykke. Godt du fandt herind.

   Slet