Sider

13.12.11

Kinesisk Engblomme - Trollius Chinensis 'Golden Queen'Pragtfuld ild-farvet staude. Jeg har forsøgt at så den flere gange uden held. Det var tilfældigt at jeg fandt ud af at den skal have kulde.
Første gang blev den sået i vindueskarmen i marts, og spirede ikke.

Andet forsøg blev de sået i september og spirede heller ikke. De stod ude ind til februar, jeg havde både opgivet og glemt dem. De stod sammen med Geranier jeg også havde sået. Kassen med de frøsåede Geranier blev hentet ind i et lidt lunere rum, og det var lidt tilfældigt at potterne med Engblommen var med. I løbet af 10 dage var alle frø af Trollius Chinensis spiret. Og det var sådan jeg fandt ud af at de skulle have kulde.


Året efter forsøgte jeg igen at så inde i marts, bare for at se om det nu også kunne passe, for det stod der ikke noget om på frø vejledningen. De spirede heller ikke. Så - frøene skal have kulde for at spirer :)
Nu skulle det så ikke undre mig at en eller anden fortæller at, vedkommende har sået dem uden at give kulde, og at de har spiret!
Til det vil jeg bare sige ………… underligt!
Til dem som ikke kan få frøene til at spire; prøv ovenstående.

7 kommentarer:

 1. Jamen jeg sår også mine vinter, og de spire fint, bare de får kulde:) Anne Gine

  SvarSlet
 2. Hej igen. Har du set at man kan købe frø til en helt ny cremehvid Trollius der hedder New Moon. Den er super skøn. Anne Gine

  SvarSlet
 3. Hej Anne Gine.
  Jeg mente nok det var sådan det var med frøene :O)
  New moon må jeg vist lige google. Jeg har ikke set på frø endnu. Det gør jeg normalt i jan/feb når vinteren og snestormen hyler uden for vinduerne :O)

  SvarSlet
 4. Velsignede være tilfældigehederne ;o)
  Kh Helle

  SvarSlet
 5. Det vil jeg da skrive mig bag ørerne. Jeg har kun prøvet at så den én gang. Der fik de godt nok kulde, men jeg tror frøene var for gamle.
  Og jeg elsker Engblommer, men jeg har svært ved at holde liv i dem. Skal de allesammen have meget fugt?

  SvarSlet
 6. Ja Helle. Dem er der mange af :O)

  Hanne; Den Kinesiske Engblomme skal stå fugtigt. Er det ikke muligt kan man jo vande ;O)
  Den blomstre fra midt i juni når de øvrige Engblommer er afblomstret!

  SvarSlet
 7. mojn Susanne
  Nu er det den 23 december og julen er vel kommet over dig !! så derfor ønsker jeg dig og din familie en rigtig glædelig jul og godt nytår..

  SvarSlet