Sider

6.3.11

Tips til basilikum dyrkere

En gang basilikum altid basilikum
Det er ganske vist J
 
 
Jeg har selv et par tips omkring denne fantastiske krydderurt som med sin smag og duft bringer helt personlige minder frem fra min tid i Chile. Når man tager på marked i Chile for at købe grønt, køber man også basilikum og koriander i store bundter. Det hører simpelthen med i det daglige sortiment til madlavningen.
Basilikum i Chile er ikke små ’fimsede’ potter som vi ser her hjemme. Det er 1 meter ’lange velduftende lømler’. Men temperaturene er også noget anderledes end her, så det må blive forklaringen på det.
Jeg tror at de 'maxi' udgaver af basilikun jeg stiftede bekendskab med , inspirerede mig til at eksperimentere lidt med min basilikum her hjemme.
Læs mere på min blog om krydderurter HER

4 kommentarer:

 1. mmmmm......du inspirerer mig til Pizza og pesto til mandags menuen :0)

  Dorthe

  SvarSlet
 2. Susanne, din overskrift kan jeg kun tilslutte mig. Jeg eeeeeeeeelsker simpelthen basilikum. Sidste år havde jeg vel 8 forsk. slags i potter på min altan, hvor det stortrivedes.
  I år har jeg anskaffet mig et par nye slags.
  Jeg spiser det i rå mængder i salater og hakket ovenpå mine kogte kartofler. Uhmmmmm......
  Lis, Holstebro

  SvarSlet
 3. Dorte; pesto af basilikum er godt. Prøv at bland lidt revet ingefær, cirtonsaft, olivenolie, og hakket løg med - det er nam nam :O)

  Hej Lis :O)
  Jeg er gået helt væk fra at have basilikum udendørs med de svingende vejrforhold vi har i dk. Men jeg har nu heller ikke læ på terrassen!

  SvarSlet
 4. meter lang basilikum, det lyder fantastisk, mon de kan nå den størrelse i en havestue herhjemme, tror jeg må afprøve det. mums

  SvarSlet