Sider

11.2.11

Primula Barnhaven Garnet Cowichan - Min Blodrøde Primula

Jeg går som regelen uden om røde blomster, når jeg skal plante et bed til. De skrigende røde farver som ses hos visse Pelagonier og Petuniaer er ikke noget for mig! Jeg har svært ved at få bedet til at virke harmonisk, da den røde farve dominerer, og i min optik er svær at kombinerer med andre blomster farver.


Denne blodrøde primula med mørkt i bladene, Primula Barnhaven Garnet Cowichan - er jeg alligevel faldet pladask for. Selv om den får røde blomster står den højt på min favoritliste, fordi den ikke ’skriger’ mig i øjnene.  


Både blade og blomster er utrolig smukke og planten er en udfordring i haven, for hvor skal den lige plantes for at komme til sin ret? Den starter sin blomster pragt midt i april hvor haven står grøn og frodig, så egentlig er der masser af muligheder for at fremhæve den. Jeg har gjort forskellige forsøg, bla. sammen med Brunnera macrophylla ’Jack Frost’ som 'klæder' den rigtigt godt 5 kommentarer:

 1. Wau, den er da vild flot :-))

  SvarSlet
 2. Susanne: ja - den får mit hjerte til at banke :O)

  SvarSlet
 3. Hej
  Den har jeg også i min have, og jeg har det ligesom dig, ikke noget med rødt her, men lige netop den har en speciel rød farve, som bare er smuk. Min blomstrer gerne før april, hvis den ikke står dækket af sne.

  SvarSlet
 4. Hej 'høne'

  Jeg syntes også at huske den har været i blomst sent marts, alt afhængig af vejret. Det skal blive spændende at se om ikke så længe :O)

  SvarSlet
 5. Jeszcze tylko troszeczkę czasu i pierwiosnki zakwitną.

  SvarSlet