Sider

18.3.13

Frøsåning af Antirrhinum majus - om igen.


Der er så meget der kan gå galt når man frøsår. Her sidder man så og skriver om frøsåning og giver gode råd – men glemmer selv at følge dem!
Løvemund – Antirrhinum majus skal have lys for at spire. De skal trykkes ned på den fugtige priklejord uden at dække. Lidt gennemsigtig film over, som fjernes så snart spirene viser sig på overfladen. Et vigtigt tip – jeg glemte i farten. Jeg havde dækket mine med mørke plastposer! De viste ingen tegn på liv efter 7 dage. Normalt spire de i løbet af 4-5 dage.

Så nu må jeg så dem på nyt. I år i mindre potter og ikke så tæt som her over. Jeg husker stadig hvordan jeg priklede og priklede og priklede, fordi det gør ondt at smide små spire ud.


16 kommentarer:

 1. Sikke lækre farver. Jeg har kun en gang forsøgt med Løvemund, men det var ikke helhjerter - og resultatet blev der efter. Eller nærmere...det udeblev totalt!
  Måske skal jeg nærlæse her?

  Dejlig dag fra
  Katinka Raabymagle

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er så fin i buketter og så blomstre den længe :O)

   Slet
 2. Det ser smukt ud i buketten, men jeg må vist ikke købe flere frø i år. Må huske Løvemund til næste år :)

  Ja, det er med at huske de gode tips.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne jo være at en eller anden tilbød dig frøen. Ville det så ikke være ok? ;O)

   Slet
 3. Jeg prøvede at så den mørke løvemund fra Claus Dalby frøæsken sidste år....og det gik over al forventning.

  Det er dog svært at så meget tyndt med de mikroskopiske frø, så da det kom til udpriklingen, gjorde jeg "kort proces", og priklede 4-5-6-7 småplanter sammen - det gik udmærket. De blomstrede i hvert fald fint, blev måske ikke så høje, men det var nu okay med mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. det gør jeg nu også. 'Prikler i totter' liver 'totterne' for kompakte hiver jeg bare nogle af dem ud.:O)

   Slet
 4. Godaften Susanne.Jeg har aldrig prøvet at så løvemund.......køber altid to hvide hvert år og de holder lige til frosten kommer.
  Men håber at dine små frølinger klarer sig.Rigtig god aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Jette. Så kan du samle frø af de hvide og så året efter :O)

   Slet
 5. Er det ikke altid sådan, at bageren ikke får brød og skomageren ingen sko ... eller er det deres børn eller ...
  Og hvor jeg kender det med, at det gør ondt at smide ud - det er jeg heller ikke god til. Havde problemet med paletblad og nicotiana i år. De små frø havde jeg nemlig også sået alt for tæt.

  Håber du får bedre held med din næste portion løvemund

  SvarSlet
  Svar
  1. Susanne - nød lære nøgen kvinde at spinde. Næste år sår du ikke så tæt. og næste år igen sår du endnu mindre. Øvelse gør mester ;O)

   Slet
 6. Ah, jeg elsker løvemund :-) Men jeg synes aldrig det går særligt godt med at nå at få dem i blomst. Jeg sår dem ellers rimeligt tidligt, synes jeg. Har du det problem?
  Nogle år har jeg overvintret dem, og får god blomstring næste år. Men det giver lidt for meget ekstraarbejde i længden.
  Tangerine er da helt uimodståelig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne. De skal ikke plantes ud for tidligt, hvis foråret er for koldt, for så går de lidt i stå i væksten. Jeg har dem stående i drivhus til det aller sidste.
   Har vi kold og regnfuld sommer er der ikke så meget at gøre, De har det nemlig bedst med varme og solskin.

   Slet
 7. Tak :-) Det passer godt med at det især er i de sidste kolde somre at jeg har haft problemer. Jeg begynder også tidligt at hærde af. Måske skulle jeg forsøge mig igen. Nu må jeg se hvor langt jeg når i år :-)

  SvarSlet
 8. Mine løvemund sår sig selv i haven, til gengæld er det jo alle mulige farver. Jeg såede et hold for mange år siden, det er dem, som kommer rundt omkring nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også selv såede i haven, men mine bliver ikke så kraftige, og de blomstre meget sent i efteråret.

   Slet
 9. Tror også mine er en ommer i år kom da fintop, men nu hænger de med ørerne. og havde da vist også sået rigeligt tæt , Sidste år som var mit første sådan rigtige så år( første år med drivhus) Blev de helt fantastiske, der vidste jeg ikke så meget om at så-- :O) Hilsen Helle

  SvarSlet