Sider

13.3.16

Digitalis. To eller flerårig?

Som hoved regel sås Digitalis det ene år og blomstrer året efter, hvorefter den forsvinder.En glædelig nyhed til mig selv er, at et par af mine Digitalis har overlevet, og tilsyneladende vil blomstrer igen i år.

Jeg klippede blomster standene væk inden de var helt færdig med at blomstrer. Det bliver spændende at se om de er lige så frodige som sidste år. Og kan de evt. klippes tilbage igen og overleve endnu en vinter?

6 kommentarer:

 1. Jeg har også næsten altid et par digitalis, der har overlevet fordi jeg har klippet frøstandene væk hver gang de dukkede op. Ved dog ikke hvor længe man kan "snyde" planten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne være spændende at se hvor mange gange den kan snydes - som du siger Esther :)

   Slet
 2. Her oplever jeg også tit at digitalis blomstrer flere år men jeg tror det er dem der har dannet sideskud ved siden af moderplanten. Lige nu har jeg bla et par grupper digitalis feuginea som blev plantet for 2 år siden. Når det er sagt så er der jo også sorter der er stauder men måske kortlevende stauder. Ret stabile staude er hos mig digitalis gradiflora, digitalis parviflora, digitalis lutea og digitalis glory of roundway

  SvarSlet
  Svar
  1. Det med sideskud har du ret i. Det er som regelen også det der sker hos mig. Det jeg så ikke helt er klar over er om sideskuddene dannes før eller efter at frøstanden er klippet væk?
   Må lige have kigget nærmere på de sorter du nævner :)

   Slet
 3. Jeg har haft den samme oplevelse og jeg tror faktisk det var sådan en overlever, som satte ekstra mange spir det efterfølgende år. Det fik den så lov til at gøre, men nu tror jeg den er væk. Til gengæld fik jeg også sidste år, nogle små staudedigitalis i lysegul. Har aldrig set så lille en model og jeg glæder mig helt vildt til at se den i blomst i år. Mon ikke jeg vender tilbage til det emne... ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - mon ikke den har aftjent sin værnepligt med blomstring 2 år i træk. Syntes jeg kan huske at det er sådan det er Jette.
   Jeg har frøsået flere staude Digitalis, som skulle komme flere år i træk, og det kan anbefales :)

   Slet