Sider

13.6.13

Lime – krydderurte smør.



Krydderurterne står saftige og er netop nu fyldt med aroma og smag. Jeg gider ikke tørrede krydderurter, for det smager simpelthen af ’ingenting’.

En god måde at bibeholde aroma og smag på er, at lave krydderurte-smør og fryse det ned. I de kolde måneder (som helt sikkert kommer) er det skønt at kunne finde sommer smagen frem fra fryseren. Krydderurte-smør kan bruges i pastaretter, på brød, i supper eller til at stege i. Kun fantasien sætter grænsen!
Jeg har lavet krydderurtsmør af diverse urter med citron smag. Citronverbena, Citrontimian, Citronmynte, citronmelisse og saft + revet skal af en halv limefrugt. Tilsat en lille dusk Kinesisk purløg i stedet for hvidløg for ikke at overdøve den dejlige citronsmag.


Dette er hvad jeg har brugt af mængder til 250 g. smør.




Urterne hakkes (brug kun de bløde dele af urterne). Jeg har brugt en maskine!
Herefter røres urterne med blødt smør. Smørmassen rulles i en lang pølse på bagepapir som lægges i køleskab.


Når det er blevet koldt, skæres det i mindre portioner, og fryses ned.




Smagen blev lige testet på et varmt stykke flytes.
Det smagte rigtig godt.

9 kommentarer:

  1. Ser meget lækkert ud. Det må afprøves.

    SvarSlet
  2. Hej Susanne.Må da vist lige en tur i drivhuset og finde friske kryddrurter til smørret.Tak for opskriften.God aften Jette

    SvarSlet
  3. Nu sidder jeg her og bliver helt lækkersulten.....Hmmm
    Jeg laver altid urtesalt af mine krydderurtet og blender også bare krydderurterne helt friske og blander i saltet med det samme. Det giver også en frisk smag.

    SvarSlet
    Svar
    1. Urtesalt har jeg ikke prøvet endnu. Måske det bliver i år :O)

      Slet
  4. ....og mine tænder løber i vand - tak for tippet ;0)

    Knus Dorthe

    SvarSlet