Sider

17.5.12

Akeleje 'Rose Barlow'

Velkommen i min have fru Barlow. Du er længe ventet :O)
To år har hun været på vej og nu blomstrer hun. Jeg syntes hun er meget smuk. På søndag bliver et par af hendes søstre pottet op og drager afsted til plantemarked i Botanisk have i Århus!


Og så en lille fortælling. For nogle år tilbage såede jeg nogle Akelejer som hverken blev 'fugl eller fisk'. En af dem var denne med det flotte gyldne løv. Jeg var dengang så skuffet at jeg ikke satte rigtig pris på den. I efteråret blev den kasseret - smidt oven på et ny gravet bed, så kunne den ligge og rådne op og blive spist af regnormene - ja den ku'.  Den hårde vinter med ned til minus 20 grader  var endelig overstået og nu skulle jeg i haven. Oven på jorden lå denne plante og små spire. Jeg syntes simpelthen den fortjente en chance mere, når den havde kæmpet så hårdt, og den blev plantet i bedet. Nu syntes jeg den er helt fantastisk, fordi den har det  smukkeste gyldne løv og lilla blomster. Den er ligefremt blevet min favorit i det tidlige forår :O)


Og så til et af mine mange kup på diverse plantemarkeder. Denne Primula måtte jeg altså bare have. Helt mørk og med en fin hvid kant yderst på kronbladene. Den er mørkere end på billedet! Det er en frøplante, men hvor er den altså smuk. 
Hvad kan jeg mon 'pumpe' den med så den kan vokse sig stor og fed?? ;O)

15 kommentarer:

 1. Nu begynder den søde akelejetid. Alle mine forskellige står på spring og vil afsløre deres hemmeligheder i løbet af de næste par uger. Din med det gule løv, der måtte gå så grueligt meget igennem, er meget fin :)

  SvarSlet
  Svar
  1. I år er Akelejerne lidt senere end de plejer på grund af det kolde vejr vi har haft.
   Vi ses vel på søndag i Botanisk??

   Slet
 2. Jeg går og venter på rose barlow nu, det er selvhøstede frø, og den er næppe frøægte, så jeg venter spændt. Jeg har også en del frøplanter fra den mørkeblå/lilla. Ja og så nogen gule langsporede, jeg nuppede i en park i Tyskland. Skøn tid vi går i møde.

  Kan desværre ikke komme i botanisk have, der står jo Chelsea flowershow på programmet. Men god fornøjelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvhøstede frø fra Aq. kan være meget spændende Hanne. det må da være kedeligt at skulle til Chelsea flowershow ;O)

   Rigtig god tur.
   Måske ses vi i Kolding? Du kan evt. køre med mig??

   Slet
 3. Rose Barlow var da værd at vente på, den er meget smuk, og kunne stå fint sammen med mine mørke akelejer. Godt at du alligevel gav den lys-løvede en ekstra chance, den ser da lækker ud i farven.

  Ha' et godt marked.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla.

   Den er nemlig rigtig fin. Den er ikke lyserød eller pink men ROSA :O)

   Slet
 4. Hvor er den yndig med sine fyldige hoveder :-) Hvem der bare boede lidt nærmere Botanisk Have, det lyder bestemt interessant med plantemarked.

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Mette.
   Plantemarkeder er Mecca for have entusiaster. Det er næsten som at tage til Tyskland og købe billigt slik (som i gamle dage) ;O)

   Slet
 5. Jeg venter også på den, har 3 forskellige nye som jeg venter på( akeljer).
  Dejligt med markeder der er så meget lækkeret, men jeg venter til grundlovsdag, har lige været på bustur hvor der kom en del planter med hjem.

  Hilsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt at have noget at glæde sig til. Min Barlow familie er her i år. Næste år kommer der flere :O)

   Slet
 6. De Barlow'er er virkelig lækre :-) Hende Rose skal jeg vist også have inviteret indenfor hos mig en dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvorfor mon det ikke undrer mig Hanne? ;O)

   Slet
 7. Akeleje 'Rose Barlow' Hvor er den dog smuk.
  Jeg har aldrig set den før.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
 8. Rose var ny for mig - men hvor ser hun skøn ud. I min haven er hendes søster Nora på nippet til udspring....den er også super skøn :0)

  God dag i botanisk have i morgen

  Knus Dorthe

  SvarSlet