Sider

18.11.15

Rosenskovmærke - phuopsis stylosa

Her er også en forhave på Gl. Byvej- uden ret mange planter. Her er udkørslen, så beplantningen skal være lav ud mod vejen. Ved gavlen er der skygge det meste af dagen.
Vi er startet med at grave og beplante området ved hækken, hvor der er sol midt på eftermiddagen. Her drømmer jeg om Rosenskovmærke, som er en tørketålende, blomster rig staude.

Jeg har nogle små planter i en krukke, som blev sået sidste forår. De er nu plantet ud her. Jeg forventer de vil brede sig og skabe et smukt blomster tæppe tidligt i 2016.

Den fine klatre Hortensia måtte desværre ’aflives’. Den brækkede af da jeg forsøgte at hejse den op fra jorden. Nu er der plantet Geranium og andre skyggetålende planter i stedet.

Tilbage til Rosenskovmærke. Den blev nemlig opformeret inden den blev plantet ud i bedet. De lange udløbere klippes af og pottes i mindre potter.

De skulle - hvis alt går efter planen, sætte rødder og danne fine nye planter. Så nu ved du lidt mere om hvad du kan gøre med denne skønne staude - hvis du har den i haven.

2 kommentarer:

 1. Hej Susanne
  Det lyder som en god idé at sætte dem i en potte, jeg har bare plantet dem i et andet bed, det er ikke altid, at det går godt. Spændende om eksperimentet virker. Held og lykke med det, det er nemlig en dejlig plante.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Det kan være nemmere at gå dem til at slå rødder i en potte, hvis man vander og passer dem altså ;)
   Og tak for lån af billedet af Rosenskovmærke :)

   Slet