Sider

20.10.12

Geranium Patricia & Violer

Jer er ikke sikker på om det bare er hos mig det sker, eller også hos nogle af jer andre? Geranium Patricia står og blomstre helt fantastisk i dette efterår. Jeg husker ikke at det har været tilfældet de andre år. I år har jeg godt nok været emsig med saksen. Så snart blomsterne har smidt kronbladene har jeg hapset stænglerne af. Måske er det derfor?
'Hun' er en ren fornøjelse at se på, nu hvor haven er brun og smattet på grund af al den regn vi har fået.


En anden lille skønhed er viola Labradorica. Den har jeg plantet flere steder i haven. Den er så smuk med de violette blade, og fine lilla blomster. Desuden er den ganske flink til at så sig selv, og det er jeg meget glad for.


Jeg kan ikke fortælle det præcise blomstrings tidspunkt, for hos mig blomstrer den fra det tidlige forår til langt ind i efteråret. Har den ikke blomster kan man i stedet nyde de smukke blade. Den er fin som bund dække plante. 
Nu hvor de fleste stauder er visnet væk kommer den virkelig til sin ret helt nede ved jord overfladen

10 kommentarer:

 1. Det er mit første år hvor jeg rigtig er gået geranium-amok, så jeg har ikke så meget at sammenligne med - men blomstrer det gør nogle af dem... :)

  Jeg skylder dig en update på de gyldenlak frø jeg fik fra din give-away for laaaang tid siden. Ærgeligt jeg ikke kan smide fotos ind her, så det gør jeg istedet på facebook. Men det gav 6 kraftige planter, hvoraf de 4 har blomstret en lille smule. 2 er gyldenorange farvet og 2 er den lilla agtige som vist var planen. Så er det spændende hvilken gruppe de sidste to vil være i. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så må du notere i år og snakke med til næste år ;O)
   Ang. Gyldenlak.....det har vi snakket om på FB. Tak for de fine billeder :O)

   Slet
 2. Glemte helt at kommenterer på den lille viol, hvor er den sød... :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Lidt har nemlig også ret. Jeg er helt vild med den!

   Slet
 3. Jeg har ingen G. Patricia, men min G. Rose Clair har blomstret lystigt.

  Den lille viol er rigtig sød, vildt at den har så lang en blomstringstid :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi. De fleste af mine oxonianum blomstrer også stadigvæk (fordi jeg 'skalpere' dem). Men jeg har ikke observeret Patricia blomstre i efteråret - tror jeg nok.

   Slet
 4. Hej Susanne, jeg har kun en eneste Patricia og hun var ny i haven i år, så der er ikke flere blomster i hende.

  Den lille viola Labradorica fik jeg jo af dig i din Give-Away og den står stadig med det smukke mørke løv, men har ikke blomstret endnu. Er glad for at høre at den vil brede sig og sikkert komme af sig selv næste år så jeg kan få de smukke lilla blomster at se.

  Ulla

  SvarSlet
 5. Hej Ulla.

  Måske kan du få Patricia til at blomstre længere hvis du som jeg nibber og klipper i løbet af sommeren?

  Ang. viola, så forsvinder den ikke. Kun hvis sneen lægger sig så du ikke kan se den. Til foråret vil den være fyldt med smukke blomster. Du kan også lave små stiklinge af den, når den bliver lidt større. :O)

  SvarSlet
 6. Jeg har også en geranium stående som ligner den du viser og den blomstrer helt overdådigt lige nu. Men det regner, så jeg nøjes med at sige det ligner i stedet for at gå ud og kigge efter :)

  Jeg er også glad for violen, men...... Den kan finde på at indvadere nabolandene, hvis man ikke passer på. Heldigvis kan den da rykkes op, for den er så fin sammen med mange grønne bladplanter, synes jeg.

  SvarSlet
 7. Hej Ulla.
  Her har det holdt tørt. men det er mørkt og trist :O(

  Min viol har ikke vandret så langt at det er blevet en plage endnu.

  SvarSlet