Hvis du kan nænne det altså :O)
Jeg var til rundvisning i Den Økologiske have for nogle uger siden. Her viste Annemette Olesen os rundt iblandt forskellige urter og spiselige planter. Meget spændende.
Mange ting vidste jeg, men noget nyt for mig er at Dagliljer er spiselige!!
Jeg har ikke så mange forskellige, men en smule er der.
Blomstre i maj/juni
Blomstre i Juli.
Det er knopperne man høster, inden de springer ud.
Jeg har smagt på dem, og de smager helt fantastisk. Sprøde som salatblade, og ikke som man skulle tro, og slet ikke som de dufter. Prøv selv hvis du tør. Man kan spise dem som de er, eller lave en eddike marinade og hælde over.
Næste år tror jeg, jeg vil lave et helt bed med Dagliljer, udelukkende til at spise af.
Jeg var til rundvisning i Den Økologiske have for nogle uger siden. Her viste Annemette Olesen os rundt iblandt forskellige urter og spiselige planter. Meget spændende.
Mange ting vidste jeg, men noget nyt for mig er at Dagliljer er spiselige!!
Jeg har ikke så mange forskellige, men en smule er der.
Blomstre i maj/juni
Blomstre i Juli.
Det er knopperne man høster, inden de springer ud.
Jeg har smagt på dem, og de smager helt fantastisk. Sprøde som salatblade, og ikke som man skulle tro, og slet ikke som de dufter. Prøv selv hvis du tør. Man kan spise dem som de er, eller lave en eddike marinade og hælde over.
Næste år tror jeg, jeg vil lave et helt bed med Dagliljer, udelukkende til at spise af.
Hej Susanne
SvarSletJeg har godt læst før at de var spiselige men jeg har ikke så store mængder at jeg har nænnet at gøre det endnu.
I min tunge lerjord breder dagliljerne sig desværre ikke så meget/ så hurtigt, synes jeg. Så jeg er på det stadie at hvis der første år er to stængler på planten og næste år 3 eller 4 så er jeg dybt taknemmelig :o)
Sommerhilsner fra Berit
Ved du i øvrigt hvad den hedder den rosa-lilla daglilje du viser i dette idlæg. Den ligner den jeg har fået fra en anden have og ikke kender navnet.
SvarSletHej Berit.
SletJeg har desværre ikke navnet på denne (eller nogen af mine Dagliljen)
Den skiller sig lidt ud, på den måde at den får meget store blomster.
Finder du navnet må du gerne tippe mig ;O)
Ja de smager slet ikke så ringe!
SvarSletHjerteligst
Jeg kan regne ud at du har smagt på dem så :O)
SletJeg læste om det for nogle år siden - tror nok, at artiklen handlede om, at de kunne bruges i wokretter, hvis ikke jeg husker meget galt. Så siden har jeg indimellem nappet mig et par stykker i stil med, når man kommer forbi en hindbærbusk ;) Håber, jeg engang har så mange, at jeg virkelig nænner at høste til køkkenet.
SletHjerteligst
De gule - øverste billede, som blomstre i maj er nemme at op formere og sætter masser af blomster, selv om de bliver delt og flyttet. Dem har jeg tænkt på at bruge som Daglilje-salat :O)
SletHvor sjovt, at man kan spise dagliljer; det tænker man jo ikke lige over. Jeg tror dog ikke, jeg kan nænne at spise mine, men det kan da være, jeg lige napper en enkelt som snack en dag ;-)
SvarSlet