Sider

27.12.11

Lad os starte en landeplage

Nu skal nytåret overstås og så er det snart forår J
Vejret for den kommende uge.

Den helt utrolige milde vinter giver mig lyst til at så og rode lidt med småplanter. Jeg spejder ud af vinduet og ser nogle krukker med jord. Og så er det jeg spekulere på hvad der kunne ske ved at smide lidt morgenfrue frø i jorden? De vil dø eller overleve … hehe Hvis vinteren bliver mild kan de godt overleve, og evt. blomstre tidligt.

Jeg stemmer for at vi starter en Landeplage – så morgenfruer NU, og lad os se hvad det føre til.

20 kommentarer:

 1. Uden at kende til din snedige plan er jeg også startet på den. Har også smidt tallerkensmækkere! Og i bedste guerillia-stil har jeg også været ude med dåhinden under to nye vejtræer på vores villavej.....

  Der er så mange grunde til at glæde sig!

  Så jeg melder mig under fanerne og glæder mig til at følge med i, hvad andre i det ganske danske land gør....

  Landeplage-vinkesmil fra
  Marianne
  Den Helbredende Have

  SvarSlet
 2. Du siger noget Marianne. Har man mange frø kan man a la guerilla bevægelsen, smide frø her, der og alle vegne :O)

  SvarSlet
 3. Det lyder som en god landeplage og de skal nok komme op. Jeg sår nemlig ofte mine i efteråret :-)

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 4. Jeg har tyvstartet, nåh ikke helt, men de morgenfruer, som jeg havde i sommers har nået at smide frø og det pibler frem med nye små planter.
  Jeg har slet ikke tænkt på, at de kunne blive til noget i en mild vinter. Det bliver spændende at se om du (vi) får held med en landeplage :-)

  SvarSlet
 5. Både morgenfruer og tallerkensmækkere, som Marianne nævner, plejer at selvså sig uden problemer, så tror helt sikkert dine morgenfruer kommer op uanset om vinteren bliver mild eller ej :-)

  Jeg elsker i øvrigt morgenfruer, de har de skønneste farver.

  SvarSlet
 6. Det er jo sandt. Jeg har også nogle år haft selvsåede morgenfruer i januar/febuar. Men de er jo begyndt at spire i lidt lunere vejr. Interessant at se om de vil begynde at spire før marts??
  Jeg er dog lidt skeptisk hvad tallerkensmækkere angår, for de tåler ikke den mindste frost, modsat morgenfrue spire!

  I morgen smider jeg frø ud i krukkerne :O)

  SvarSlet
 7. Udover at jeg smed valmuefrø idag, gik jeg også og kiggede på mine kæmperjernurt. De ser ud som om de fortsat sætter skud, og jeg gik da og håbede på at den milde vinter fortsatte, så de bare kunne fortsætte hvor de slap. Håbe kan vi jo altid :o)

  SvarSlet
 8. Susanne, din morgenfruefrø skal nu nok overleve; morgenfruer selvsår sig jo gerne i efteråret. Dejlig livsbekræftende beskæftigelse du har haft gang i i dag :)

  Fru Friis, du sige noget med de kæmpejernurt. Mine skal tjekkes ud i morgen! De plejer jo at overleve de milde vintre. Jeg krydser fingre :)

  SvarSlet
 9. Hi hi... den er jeg med på. Vi har kun det sjov, vi selv sidder på :-D
  Jeg har lige hevet alle mine frø frem igår, for at sortere og ordne, så jeg kan få et overblik. Og jeg er sikker på at der må være nogle morgenfruer et sted. Så jeg sår lige så snart jeg hitter dem. Skøn idé.
  Nu fortryder jeg helt at jeg fik tømt nogle potter tidligere i vinters, for måske kunne de også have blomstret videre. Jeg må i arbejdshjørnet imorgen, og checke hvad der står tilbage i potterne der.

  SvarSlet
 10. Jeg har ingen morgenfruer, men mine tallerkensmækkere lader sig ikke genere af frosten. De kommer troligt hvert år, fordi de har frøsået sig.

  SvarSlet
 11. Høneballe; Jeg tror at vi vil se mange selvsåede sommerblomster i år :O)(hvis ikke istiden når at komme inden foråret)

  SvarSlet
 12. Sikke en god landeplage ;-D
  Jeg ved lige, hvor der skal smides frø af Morgenfruer. Tallerkensmækker skal også forsøges (Det er jeg mere spændt på, for det har jeg aldrig prøvet på friland)
  Havehilsen fra Marianne i Hvam.

  SvarSlet
 13. Marianne; Husk at ortælle hvordan det er gået med frøene du 'smider' nu

  SvarSlet
 14. De overlever fint - præcist morgenfruer er gode at så i efteråret :-)

  Godt nytår.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 15. Dine morgenfruer frø skal nok overleve. Jeg har morgenfruer der har sået sig selv igennem flere år.( Jeg synes bare at planterne bliver lidt højere for hvert år der går).

  SvarSlet
 16. Marlene.Det tror jeg på ;O)

  Landbohaven; jeg har set bede hvor der kommer selvsåede morgenfruer hvert år. Efter nogle år ser de godt nok lidt 'ranglede og pjuskede ud'. Mon det betyder at de går "back to nature" eller hvordan mon det hænger sammen??

  SvarSlet
 17. Mine Morgenfruer var godt nok lidt højere end fra begyndelsen, men de har nu været rigtig smukke hele sommeren igennem. Jeg tror bestemt de kommer igen til forår/sommer. Håber de bliver lige så smukke som sidste år, men det vil tiden jo vise.

  Godt nytår til dig og dine.
  Hilsen Aase Marie.

  SvarSlet
 18. Kære Susanne - morgenfruen er en skøn blomst. Ved de mon, hvad den lysegule - nr. 2 fra venstre - hedder?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Claus. Lad os bare være dus ;O)
   Den hedder 'Cream'. Jeg har haft den i flere år. dvs. samlet frø og sået den hvert år og været heldig at kunne holde farven, på trods af forskellige andre sorter i nærheden. Den har en lille ulempe. Den får nemmere meldug, men det gør den ikke mindre køn.

   Slet