Sider

3.4.11

Lungeurt

Nu er den her. Mine Lungeurt er på vej. Det har jeg glædet mig til, for så er det helt sikkert forår. Der mangler et par stykker som først lige har vist bladene. Dem er jeg spændt på at se i blomst, for de er nye.


I dag huskede jeg mig selv på at jeg også skal drive den af og hygge mig. Jeg har så svært ved at sidde stille i mere end 2 minutter af gangen. Men giver jeg mig selv lidt at kigge på falder der nemmere ro på J


YSusanne Irming

15 kommentarer:

 1. Hvor ser det dejligt ud :-) Lungeurten er næsten uundværlig her i foråret, hvor vi ofte mangler blomstrende stauder.

  God søndag aften - husk de nye programmer med Camilla Plum (om krydderurter) starter i aften kl. 20 på DR2 :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 2. Åh de er fine. Og længere fremme end her på det midterste Sjælland. Det tog lidt tid for mig at holde af lungeurt. Det gør jeg til gengæld nu. Rigtigt meget.

  Dejlig blog du har, jeg 'snuser' lige lidt mere rundt :)

  Hilsen
  Anne Mette K

  SvarSlet
 3. Kender godt 'problemet' med at sidde stille og nyde - de er altid lige dit eller dat man kommer i tanken om, at man kan lave. Dejligt at du har fundet en måde at falde til ro på :-)

  Ha' en dejlig søndag aften :)

  SvarSlet
 4. Min lungeurt Leopard står med knopper, hvor det er lige før de brister. Det er så dejligt, når de første stauder begynder at vise sig.

  ha' en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 5. Jeg må med skam melde at jeg er "kommet til" at luge lungeurt væk som ukrudt. Vidste ikke bedre - men det gør jeg nu :)

  SvarSlet
 6. Ja det er rigtigt Marlene. Lungeurt står og skriger lidt ud i luften alt imens de resterende stauder kæmper sig op igennem jorden :O)
  Tak for påmindelsen om Camilla Plum. Jeg så begge udsendelserne. Hun gør mig i godt humør den frejdige dame :O)

  Tak for rosen Anne Mette. Jeg får dog ikke skrevet særligt meget lige nu hvor der er forårstravlt i haven. Og hjertelig velkommen til min blog :O)

  Nej Susanne. Jeg skal tage mig sammen, for pludselig har jeg en sanwich i den ene hånd, kaffe i den anden, kamera i nakken og beskæresaks under armen ... fumle fumle...jord imellem tænderne og jeg ved ikke hvad. :O)

  Fru Bæk - lungeurt Leopard - jamen det er vist den jeg har taget billede af. Så fik jeg også navn på den - Tak :O)

  SvarSlet
 7. Ha ha Lene. Jeg skal nok holde mund med hvad jeg har gravet op og smidt væk i min uvidenhed for år tilbage. (der var vist et par pæoner imellem uha)

  SvarSlet
 8. Jeg havde også en lungeurt, men jeg er vist også kommet til at luge den væk. Det er øv, men jeg kan købe en ny :-) Det er også øv, at jeg glemte at se Camilla Plum. Den bliver vel genudsendt ;-)

  SvarSlet
 9. Ina de er ikke så dyre :O) Og så breder de sig hurtigt og er nemme at (for)dele rundt i bedene.
  Ang. Camilla Plum tror jeg man kan se udsendelserne oneline på dr 2's hjemmeside?

  SvarSlet
 10. Uhhh, hvor er den hvide lungeurt fin :) Tror den må på min planteønskeliste :)Jeg må jo tilstå at den anden, den blir ryddet som ukrudt hos mig. Den høre til, men i begrænset omfang ;)Og dit lille arrangement er bare SÅ hyggeligt! :)
  Pia

  SvarSlet
 11. Jo, man kan se udsendelserne online - de kører altid, når jeg bager eller lignende ;-)

  SvarSlet
 12. Skønne, skønne billeder. Jeg kender godt det med at have svært ved at sidde stille. Det er ligesom forkert ikke?

  Mange forårshilsner

  SvarSlet
 13. Pia - den hvide lungeurt kommer garanteret på diverse plante markeder her i foråret. Jeg solgte en del sidste år :O)

  Marlene; jeg ser dig for mig - mel på fingrene og pille ved tastaturet ;O)

  Tak Marina. Jeg ved ikke om det er forkert bare at sidde og nyde, men jeg få hele tiden øje på noget som lige skal tjekkes eller ordnes - det må jeg 'arbejde' på ;O)

  SvarSlet
 14. Jeg tilslutter mig Lungeurt-fanskaren. Den er SÅ skøn - både den hvide, den blå, den rosa/blå og dem med og uden plettede blade. Og så blomstrer de dejligt længe :)

  SvarSlet
 15. Jeg har et par stykker som er lidt senere - Diana Clara, som er ny i haven og så en med mørkegrønne blade og store hvide pletter, den får lyseblå blomster - gad nok vide hvad den hedder? Under alle omstændigheder glæder jeg mig og holder øje :O)

  SvarSlet