Sider

21.2.11

Et slag for løvemund.

 Læs mere  om Antirrhinum her  
Løvemund syntes jeg bare fortjener at blive opreklameret. Jeg ser den ikke så mange steder i haverne og det kan der være flere grunde til. Det er vist det vi kalder en ’mormor’ plante og ikke så trendy endda. Nogle har sikkert forsøgt at så den på friland, men det lykkes sjældent, da det kræver tidligt og lunt forår, og det er ved at være nogle år siden vi har været velsignet med det.

Den er så flot i buketter og dekorationer, og der findes et væld af farver og arter. For at få succes med løvemund skal den forspires tidligt. Den vokser langsomt og sås den for sent vil man blive snydt for den flotte blomstring sidst på sommeren.

Jeg har selv sået nedenstående i dag JSidst men ikke mindst har jeg sået en løvemund med brogede blade. Frøene har jeg byttet mig til, og er rigtig spændt på at se når den forhåbentlig snart dukker op i potterne. Min skumle plan er selvfølgelig at have frøene til salg i web butikken til næste forår.. J

YSusanne Irming


10 kommentarer:

 1. Hej Susanne.
  Helt enig :-)
  Kh Lone

  SvarSlet
 2. Åh ja Lone. Med din hang og evne til at lave dekorationer, kan jeg forestille mig at det er en blomst du sætter pris på :O)

  SvarSlet
 3. Skønne billeder :-)

  Jeg synes faktisk, det er en ret trendy plante, og min plan var også selv at lave et indlæg om den ;-)

  Min mor sår hvert år et hav af forskellige løvemund - specielt de fyldte er vi begge meget glade for :-)

  Jeg købte en med brogede blade sidste år - eller købte flere færdige planter, men mon det er den samme, som du skriver om? Denne her var meget busket og lav - ikke de lange stilke, som der er på de almindelige, som er så fantastiske til buketter. Alle planter havde mørkerøde blomster.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 4. Hej Marlene (fik R med denne gang)

  Lav endelig et indlæg med planten. Den skulle ikke så gerne uddø fra vores haver :O)

  De frø jeg har med brogede blade, har jeg som sagt byttet mig frem til, og på posen står der bare 'Løvemund med brogede blade'

  Jeg har googlet lidt og går ud fra det er den der hedder ANTIRRHINUM 'Frosted Flames' Hvis du så sætter *Picture of* foran når du søger, kommer der lidt billeder op du kan kigge på.

  Jeg tror faktisk kun der findes en lav lidt busket med brogede blade??

  SvarSlet
 5. He, he, tak :-)

  Jo, det er nok den samme. Kan se, at der findes flere farver blomster - altså på de planter med brogede blade.

  Jeg syntes lidt, den skuffede, hvis jeg skal være helt ærlig. Jeg var ellers helt oppe at køre, fordi den havde brogede blade. Men igen, det kommer selvfølgelig også an på, hvad man skal bruge den til. For den er jo suveræn til fyld forrest i bedet f.eks.

  SvarSlet
 6. Ja lubię te kwiaty i sa one ulubionymi kwiatami mojej córki.

  SvarSlet
 7. HA HA...oppe at køre over de brogede blade.... Velkommen i klubben - om det så er 'ukrudt' med brogede blade skal det afprøves her ;O)

  Jeg bliver nok ikke skuffet fordi jeg nu er informeret om at det er en lavtvoksende. Det skal blive lidt af en oplevelse at se den.

  SvarSlet
 8. Hi, hi, jeg kunne slet ikke få nok af planter med broget løv, da jeg åbnede Staudefeen i 2005, og det var da også mest sådanne, jeg gik efter. Jeg synes dog, at interessen er faldet noget. Men ikke her hos mig. Jeg er ret interesseret i Victoria-tidens haver, og dér var det et must med brogede og fyldte planter :-)

  SvarSlet
 9. Kunne ikke være mere enig med dig - løvemund burde være fast inventar i alle haver, og så er taknemmelige at have med at gøre. Sidste år havde jeg et helt bed med dem i alle mulige farver, som jeg kunne klippe af til buketter og det er helt sikkert, der også skal forspires i år.

  /Vibs

  SvarSlet
 10. Hej 'villa vibs'

  Hos mig er den fast inventar. I august hvor min mor holdt sin 70 års fødselsdag, blev der kreeret de flotteste bord dekorationer af løvemund. Forskellige farver duge og forskellige dekorationer der passede til. Mega flot! Og du har ret. Den er nem at have med at gøre i haven :O)

  SvarSlet